Închide

Premierul Ciucă: Prețul carburanților la pompă va fi compensat cu 50 de bani. Pentru cât timp?

Avatar
fuel, pump, energy

Fotografie de IADE-Michoko pe Pixabay

Timp de citire: 2 minute

Premierul Nicolae Ciucă a declarat că va fi introdusă o compesare a prețului la carburanți pentru o perioadă de trei luni, iar tariful la pompă va scădea cu 50 de bani pe litru. Valoarea pachetului de sprijin este de două miliarde de lei, potrivit News.

”Pentru ca cetăţenii români şi firmele să plătească mai puţin pentru carburant, am identificat împreună cu specialiştii o soluţie de compensare, în sumă fixă de 50 de bani, care se va aplica direct la pompă”, a declarat premierul.  ”În sprijinul parteneriatului între societatea civilă şi Guvern, între guvern şi populaţie precum şi mediul de afaceri, am luat decizia să aplicăm această măsură, o măsură care a fost de asemenea adoptată şi de alte ţări. Este o măsură care implică atât responsabilitatea Guvernului cât şi responsabilitatea companiilor din industria petrolieră, Am spus că e o măsură care se aplică şi în alte ţări, vorbim de Spania şi Franţa”.

Premierul a mai spus că ”jumătate din această reducere va fi decontată de stat, printr-un mecanism care va fi stabilit între distribuitori şi ministerele de resort”.

”Mecanismul prin care să asigurăm stabilitatea preţurilor la combustibil va fi aplicat pentru o perioadă de 3 luni. Compensarea va fi evidenţiată pe fiecare bon fiscal emis la staţiile de alimentare cu combustibil. Valoarea pachetului de compensare, pentru această perioadă, va fi de 2 miliarde de lei, jumătate din aceşti bani urmând a fi asiguraţi de la bugetul de stat”, a mai spus Nicolae Ciucă.

El a ţinut să menţioneze că această măsură este parte a pachetului de protejare a cetăţenilor şi a firmelor şi urmăreşte diminuarea efectelor creşterii inflaţiei şi a efectelor produse de crizele multiple pe care le traversăm”.

Şeful Executivului a afirmat că, la finalul acestei perioade, vor analiza dacă va fi necesar un set nou de măsuri.

scroll to top