Închide

Premierul Ungariei, nou gest de frondă împotriva Uniunii Europene. Cu ce vaccin s-a imunizat?

Avatar
Orban Viktor

Foto: The Guardian

Gesturile premierului ungar devin din ce în ce mai greu de suportat pentru establishment-ul european de la Bruxelles. Prim-ministrul Ungariei, Viktor Orban, a mers până într-acolo încât s-a vaccinat duminică împotriva coronavirusului, dar cu niciunul din vaccinurile agreate și recomandate de Uniunea Europeană, ci cu produsul companiei chineze Sinopharm, transmite Reuters.

Orban a făcut anunţul pe pagina sa oficială de Facebook.

Şeful guvernului de la Budapesta apare în fotografii de la vaccinare, cu explicaţia “Vaccinat”, iar un medic arată cutia vaccinului.

Într-o înregistrare video, Orban le cere conaţionalilor săi să se înregistreze pentru vaccinare şi să aibă încredere în experţii ungari în privinţa eficienţei vaccinului Sinovac.

“Lucrez din nou, puteţi vedea că mă simt perfect, nu trebuie să vă fie frică nici vouă. Al treilea val (al epidemiei – n. red.) a sosit şi va fi mai puternic decât primele două”, spune premierul.

Ungaria este primul stat membru al Uniunii Europene care a început vaccinarea cu Sinovac, de miercurea trecută. În ţară se foloseşte şi vaccinul rusesc Sputnik V. Ambele produse sunt deocamdată neaprobate în Uniune. În paralel, are loc şi administrarea vaccinurilor a căror eficienţă şi siguranţă a fost confirmată de UE – Pfizer/BioNTech, Moderna şi AstraZeneca/Oxford.

Orban a promis că până la Paştele Catolic, la începutul lunii aprilie, circa 2,5 milioane de cetăţeni ungari vor primi cel puţin o doză de vaccin anti-COVID-19.

scroll to top