Închide

Presa germană: Legea anti-inflație din SUA poate declanșa un conflict comercial cu Europa

Avatar
Us Eu Rivals

Foto: https://www.debatingeurope.eu/

Timp de citire: 2 minute

Legea antiinflaționistă din SUA este întâmpinată cu critici în Europa. Reprezentanții industriei germane solicită un răspuns inteligent din partea UE în materie de politică industrială și “fără falsele lovituri de sabie”, relatează Die Presse, citând agenția germană dpa.

Economia germană avertizează în legătură cu un conflict comercial cu SUA. Președintele industriei, Siegfried Russwurm, a declarat pentru agenția germană de presă dpa:

“Ultimul lucru de care avem nevoie este un conflict comercial cu Statele Unite. În actuala situație mondială, cooperarea transatlantică este mai importantă ca niciodată”.

Președintele DIHK, Peter Adrian, a cerut o “agendă pentru o UE mai competitivă “.

Ca reacție la legea americană de reducere a inflației, UE ar trebui să găsească un răspuns inteligent în materie de politică industrială, concentrându-se pe inovații și pe tehnologiile viitoare, dar nu “să dea cu sabia în mod fals”, a declarat Russwurm.

Lege cu cântec

Controversata legea privind inflația semnată în august de către președintele american Joe Biden prevede investiții de miliarde de dolari în protecția climei. Subvențiile și creditele fiscale sunt legate de companiile care utilizează produse americane sau le produc ele însele în SUA. Acest lucru este foarte criticat în Europa, unde există temeri de dezavantaje pentru companiile naționale.

Biden a apărat legea, dar a declarat recent că există defecte minore care ar putea fi discutate și rezolvate, dar Germania și Franța insistă ca produsele europene să fie mai bine poziționate în controversata lege.

Europa nu are destui mușchi pentru o dispută comercială

Russwurm a declarat: “Multe companii au deja sedii pe ambele maluri ale Atlanticului”. Chiar și înainte de Legea privind reducerea inflației, deciziile de investiții au fost luate din ce în ce mai mult în favoarea SUA.

Datorită prețurilor la energie care erau de cinci ori mai mici, dar și datorită subvențiilor oferite de lege, exista riscul unor noi relocări de producție.

UE nu poate câștiga o dispută comercială împotriva SUA “pentru că pur și simplu nu avem mușchii necesari pentru asta”. Ambele părți ar trebui să încerce să negocieze aspecte ale unui acord comercial, a declarat Russwurm.

“Probabil că am putea obține acest lucru mai repede decât se credea anterior, dacă ambele părți se abordează în această situație politică globală. Acordurile atotcuprinzătoare, de asemenea, durează mult timp”.

În schimb, ar trebui să se procedeze pas cu pas, cum ar fi în cadrul Consiliului pentru Comerț și Tehnologie TTC.

“Pe lângă renunțarea la tarifele reciproce, ar trebui să continuăm să lucrăm rapid la recunoașterea reciprocă a standardelor și normelor.”, a declarat Russwurm.

În prezent există o cerere enormă la camerele de comerț străine din America de Nord pentru a găsi locuri de producție în America.

scroll to top