Închide

Președintele FIFA: Vânzările de bilete pentru Cupa Mondială din Qatar se apropie de 3 milioane

Avatar
close up of the fifa world cup trophy

Fotografie de Rhett Lewis pe Unsplash

Timp de citire: 2 minute

Vânzările de bilete pentru Cupa Mondială de fotbal se apropie de pragul de trei milioane de bilete înainte de startul turneului din Qatar, care va începe pe 20 noiembrie, au anunțat luni președintele FIFA, Gianni Infantino, și organizatorii evenimentului, potrivit Reuters.

Primele 10 țări cumpărătoare din cele 2,89 milioane de bilete vândute sunt Qatar, Statele Unite, Arabia Saudită, Anglia, Mexic, Emiratele Arabe Unite, Argentina, Franța, Brazilia și Germania, a declarat Colin Smith, directorul operațional al FIFA pentru Cupa Mondială, într-o conferință de presă la Doha.

“În prezent, există fie o disponibilitate scăzută, fie nu există disponibilitate pentru meciuri”, a spus Smith.

Infantino, care s-a adresat conferinței printr-o înregistrare video, a declarat că 240.000 de pachete de ospitalitate au fost vândute pentru turneul care va dura o lună, ceea ce îl face “cel mai de succes program de ospitalitate din toate timpurile”, a spus el.

Biletele de ospitalitate, care permit accesul la saloanele luxoase de pe stadioane, unele cu băuturi alcoolice la liber, costă peste 34.300 de dolari de persoană pentru meciurile din semifinale și pentru finală, potrivit site-ului FIFA.

Qatar, cea mai mică țară care a găzduit turneul mondial de fotbal, se pregătește pentru aproximativ 1,2 milioane de vizitatori în timpul Cupei Mondiale, prima care va avea loc într-o țară din Orientul Mijlociu.

Mii de fani sunt așteptați să se cazeze în țările vecine, cum ar fi Emiratele Arabe Unite, centru turistic, și să zboare la Doha pentru meciuri, din cauza numărului limitat de locuri de cazare în Qatar.

Directorul general al comitetului de organizare a Cupei Mondiale din Qatar, Yasir Al Jamal, a declarat la conferința de presă că au fost vândute două milioane de nopți de cazare, iar Qatar a adăugat încă 30.000 de camere pentru a face față vânzărilor de bilete de ultim moment.

“Acest lucru a fost conceput pentru a ne asigura că toți deținătorii de bilete au cele mai bune șanse de a-și asigura cazarea”, a declarat Al Jamal.

În condițiile în care majoritatea celor aproximativ 31.000 de camere de hotel din Qatar sunt ocupate de echipele de fotbal, de personalul de sprijin și de oficialii Cupei Mondiale, organizatorii oferă fanilor cazare în apartamente, vile, cabine metalice prefabricate, corturi în deșert și trei nave de croazieră ancorate în portul Doha.

Japonia va fi prima echipă care va sosi pentru turneu pe 7 noiembrie, a declarat Smith.

scroll to top