Închide

Președintele Trump și ideile lui trăznite de business: a vrut să vândă Puerto Rico

Avatar
hurricane, devastation, charley

Fotografie de WikiImages pe Pixabay

Președintele Donald Trump a avut în vedere ideea de a vinde insula Puerto Rico în 2017, după ce teritoriul acesteia a fost devastat de uraganul Maria, potrivit unei declarații făcute de fostul secretar de stat pentru securitate internă de la Casa Albă, Elaine Duke, pentru The New York Times.

“Ideea inițială a președintelui a fost mai mult aceea a unui om de afaceri”, a spus Elaine Duke, care era în funcție la vremea când uraganul Maria a măturat insula, în septembrie 2017.

“‘Putem externaliza energia electrică? Putem să vindem insula? Sau să ne scăpăm de ea?”, spunea la acea dată Trump, potrivit declarațiilor lui Elaine Duke. Ea a adăugat că ideea de a vinde Puerto Rico nu a fost niciodată luată în considerare sau discutată în mod serios.

Trump a avut o pleiadă întreagă de acțiuni și declarații controversate privitoare la Puerto Rico și la uraganul care a devastat insula, făcând aproape 3.000 de victime.

Președintele SUA a criticat oficialii portoricani pentru gestionarea miliardelor de dolari din fondurile de sprijin pe care administrația federală le-a alocat pentru recuperarea pierderilor, acuzându-i că au cheltuit o parte din acești bani pentru alte scopuri. În noiembrie 2018, oficialii Casei Albe le-au spus liderilor congresului și creditorilor că președintele nu mai dorește nicio finanțare suplimentară de sprijin trimisă insulei.

Trump a negat constant orice vină legată de administrarea efectelor uraganului Maria în Puerto Rico, lăudându-se în schimb că gestionarea crizei de către administrația sa a fost ”un succes incredibil, dar subestimat”.

scroll to top