Închide

Preț astronomic plătit de un american pentru cea mai veche biblie ebraică cunoscută

Avatar
israel, jew, bible

Fotografie de brannewk pe Pixabay

Timp de citire: < 1 minut

O biblie ebraică de peste un mileniu, cea mai veche cunoscută până în prezent şi care este cvasi-completă, a fost cumpărată miercuri la o licitaţie organizată la New York cu suma de 38,1 milioane de dolari de un filantrop american.

O biblie ebraică de peste un mileniu, cea mai veche cunoscută până în prezent şi care este cvasi-completă, a fost cumpărată miercuri la o licitaţie organizată la New York cu suma de 38,1 milioane de dolari de un filantrop american, care a donat-o Muzeului Poporului Evreu din Tel Aviv, informează France Presse.

Recordul pentru un document istoric, tipărit sau manuscris, a fost stabilit în noiembrie 2021 de un exemplar original al Constituţiei Statelor Unite din 1787, care a fost vândut cu 43 de milioane de dolari.

Miercuri seară, Biblia ebraică a fost cumpărată de fostul ambasador şi filantrop american Alfred Moses şi familia sa, ‘în beneficiul prietenilor americani de la ANU-Muzeul Poporului Evreu’, pentru a fi oferită acestei instituţii şi pentru ‘a intra în colecţia sa de renume mondial’, a transmis casa Sotheby’s într-un comunicat.

Cartea religioasă vândută miercuri, ce ar data din secolul al X-lea e.n. sau chiar de la sfârşitul secolului al IX-lea, a fost expusă înaintea licitaţiei în muzeul amplasat în campusul Universităţii din Tel Aviv, informează RRA.

scroll to top