Închide

Prețul aurului a pierdut, luni, din greutate pe fondul vânzărilor tehnice

Avatar
Three gold bars against dark background

Fotografie de Michael Steinberg pe Pexels

Timp de citire: 2 minute

Războiul dintre Israel și Hamas i-a determinat pe investitori să se grăbească pasul spre refugiul sigur oferit de aur, dar evoluția prețurilor nu a fot una spectaculoasă, totuși. Acum, metalul galben începe o nouă săptămână pe un ușor trend descendent, aurul spot pierzând 0,7%, până la 1.919,21 dolari/uncie, în cursul dimineții, în timp ce contractele futures pe aur din SUA au scăzut cu 0,5%, la 1.932,70 dolari. 

Aurul, considerat de jucătorii din piață un fel de oază de liniște în vremuri tulburi și pline de incertitudine, a atins cel mai mare nivel pe 20 septembrie, când a urcat la 1.934,82 dolari, după ce a crescut cu 3,4%, la cea mai mare creștere de o zi din ultimele șapte luni, transmite DcNews.

„Am văzut o mișcare extremă mai mare vineri, iar astfel de mișcări anunță de obicei o revenire la medie”, a explicat Matt Simpson, analist senior la City Index. „Având în vedere creșterea prețurilor, aurul va rămâne probabil în centrul atenției comercianților care doresc să cumpere pe scădere, ceea ce face ca 1.920 de dolari și 1.900 de dolari să fie o zonă de interes. Dar tensiunile din Orientul Mijlociu continuă să se intensifice, astfel că vânzările la vedere ale aurului ar putea să nu fie avantajoase pentru cei care joacă pe termen scurt”, a adăugat el.

Este de așpteptat ca aurul să testeze din nou rezistența la 1.933 de dolari/uncie, iar o luare cu asalt a acestui prag ar putea deschide calea către 1.953 de dolari, a venit în completare analistu Wang Tao, de la agenția Reuters.

Datele de vineri au arătat că speculatorii de aur COMEX și-au crescut poziția scurtă netă cu 11.784 de contracte, până la 14.788 de contracte în săptămâna încheiată pe 10 octombrie.

Războiul dintre Israel și Hamas a concentrat atenția piețelor financiare asupra riscurilor geopolitice tot mai mari, investitorii așteptând să vadă dacă acest conflict se extinde și în alte țări, ceea ce ar putea duce la o creștere suplimentară a prețului petrolului, aruncând economia globală într-o nouă zonă de turbulențe.

Alt motiv de stres pentru investitori este politica monetară a SUA, bursele așteptând, acum, discursul președintelui Rezervei Federale a SUA, Jerome Powell, de la sfârșitul acestei săptămâni.

Pe de altă parte, argintul spot a crescut cu 0,1%, la 22,71 USD uncia, platina a rămas constant la 881,04 USD, în timp ce paladiul a crescut cu 0,4% la 1.152,26 USD.

scroll to top