Închide

Prețul îmbrăcămintei va crește anul viitor. Brandurile de lux au început deja majorările

Avatar
tshirt, shirt, clothes

Fotografie de ranjatm pe Pixabay

Timp de citire: < 1 minut

Anul 2022 va aduce o creștere a prețului pentru articolele de îmbrăcăminte, dar și al accesoriilor. Datele din raportul McKinsey și BoF State of Fashion 2022 arată o creștere medie a prețului cu 3% în toate categoriile de îmbrăcăminte, notează FashionUnited.

În timp ce pentru 2022 este programată o revenire la nivelurile pre-pandemie, cu rate de creștere prognozate între 3 și 8%, cumpărătorii vor trebui să se împace cu creșterile de preț la orice, de la pălării la genți la pantofi, a raportat Fortune.

Brandurile de lux au crescut treptat prețurile în ultimul an, dar acest lucru are mai puțin de-a face cu inflația decât cu strategia. În raport, 15% dintre directorii dintr-un sondaj au spus că prețurile vor crește cu peste 10% în 2022.

Vor continua problemele lanțurilor de aprovizionare, a deficitului de stocuri, a blocajelor în transport și a costurilor de transport maritime în creștere, care tensionează oferta și cererea, potrivit studiului, care a chestionat peste 220 de directori și experți internaționali în modă.

scroll to top