Închide

Prețuri mai mari, vânzări mai puține pentru Henkel

Avatar
Henkel

Foto: Henkel

Timp de citire: < 1 minut

Henkel, producătorul Persil și Pritt, a vândut semnificativ mai puțin în ultimul trimestru. Cu toate acestea, veniturile au fost mai mari decât se aștepta, datorită prețurilor care au crescut cu peste 10%, transmite RetailDetail.eu.

În primul trimestru, Henkel a realizat venituri cu 6,6% mai mari, sau 5,6 miliarde de euro în total. Cu toate acestea, volumele au scăzut cu 5,6%. Scăderea a fost chiar mai mare decât se așteptau analiștii. Producătorul Persil și Pritt a crescut prețurile bunurilor sale de consum cu o medie de 12,7%, determinând mulți consumatori să treacă la mărci private mai ieftine. Interesant este că producătorii de mărci precum Mondelez și Coca-Cola au suferit mai puțin din cauza abandonului clienților.

Deoarece produsele Henkel s-au dovedit mai ușor de înlocuit, negocierile de preț cu mai mulți retaileri au eșuat. La grupul german de supermarketuri Edeka, de exemplu, o parte din gamă pur și simplu nu este disponibilă din cauza unui boicot în curs. Cu toate acestea, CEO-ul Carsten Knobel este mulțumit: „Am început anul bine și asta într-un mediu de piață economic persistent”.

Din fericire, executivul Henkel vede acum reducerea presiunii asupra costurilor. Cu toate acestea, el rămâne precaut cu privire la restul anului. Knobel continuă să se aștepte la o creștere organică a veniturilor de 1 până la 3 % și o rentabilitate ajustată a vânzărilor între 10 și 12 %.

scroll to top