Închide

Primark înregistrează o creștere puternică a vânzărilor

Avatar
Primark Rotterdam

Magazinul Primark din Rotterdam. Sursa foto: Primark.

Timp de citire: 3 minute

Veniturile Primark au crescut puternic în cursul exercițiului financiar până la 16 septembrie 2023, în creștere cu 15%, până la 9 miliarde de lire sterline, reflectând o creștere a vânzărilor pe piețele sale principale, potrivit Fashion United.

Compania, parte a Associated British Foods plc, a declarat că performanța a fost determinată de creșteri ale prețurilor atent selectate, luate pentru a compensa parțial inflația ridicată și volatilă a costurilor de intrare, gamele de produse bine primite și atractivitatea rezultată a ofertei noastre pentru clienții noi și existenți. precum și un pasaj bun, magazine noi cu performanțe puternice și lansarea site-ului web îmbunătățit pentru clienți.

Comentând rezultatele anuale ale tranzacțiilor, George Weston, directorul executiv al Associated British Foods, a declarat: „Tranzacționarea la Primark a fost excelentă în aceste circumstanțe. Deși cererea consumatorilor rămâne incertă, Primark este mai bine plasată ca niciodată. Cu marja Primark revenind acum la nivelurile sale istorice, privim viitorul acestei afaceri cu incredere.”

Primark înregistrează o creștere a vânzărilor în S1 și S2

În prima jumătate a anului, vânzările Primark au crescut cu 17%, până la 4,2 miliarde de lire sterline, iar în a doua jumătate, vânzările au crescut cu 14%, până la 4,8 miliarde de lire sterline.

Compania a adăugat că articolele esențiale pentru vreme rece și alte linii de produse sezoniere, inclusiv jambiere din catifea de pluș, au generat vânzări puternice, ducând la un sezon record de Crăciun, care a inclus o renaștere a îmbrăcămintei de petrecere pentru femei, croitorie și produse de înfrumusețare, ca o revenire la ritmul de socializare festiv.

În noul an, vânzările de îmbrăcăminte de plajă și bagaje au fost puternice, deoarece clienții se uitau devreme la vacanță. Tranzacționarea de vară a fost pozitivă, condusă de tendința noastră de design inspirat de boho. Pe parcursul anului, Primark a extins colecția Edit, o gamă premium de articole esențiale pentru femei, în mai multe magazine care s-au vândut bine și a continuat colaborările în Marea Britanie și Europa cu Stacey Solomon, Kem Cetinay și Paula Echevarria.

De asemenea, compania a lansat primul său parteneriat internațional cu Rita Ora, ale cărei prime vânzări de colecții au depășit așteptările. Vânzările de produse licențiate au crescut semnificativ de la an la an, în special de Crăciun, în portofoliul de parteneri de marcă, inclusiv Disney, Netflix, The Grinch și partenerii de sport din SUA NFL și NBA, iar colecția de vară Barbie cu Mattel s-a dovedit, de asemenea, de succes.

Primark a mai spus că tranzacțiile au fost influențate în a doua jumătate a anului de vreme. Compania a înregistrat vânzări bune la începutul verii, cu excepția Iberiei, care a suferit o vreme neobișnuit de proastă în luna mai. În iulie, a fost vreme foarte proastă în Regatul Unit și Irlanda și valuri de căldură în sudul Europei, urmate de condiții calde în august și septembrie, care au coincis cu lansarea gamelor de toamnă/iarnă.

Creșterea anuală a vânzărilor a fost de 8,5%. În prima jumătate a anului, vânzările similare au crescut cu 10%, ca urmare a prețurilor medii de vânzare mai mari și a volumelor de unități mai mari, parțial compensate de dimensiuni mai mici ale coșurilor, în timp ce în a doua jumătate a anului creșterea constantă a fost mai mică decât în prima jumătate la 7 %.

Primark crește spațiul de vânzare cu amănuntul pe piețele principale

Compania a mai spus că creșterea spațiului a contribuit la creșterea vânzărilor cu 6%, determinată de creșterea spațiului de vânzare, în special Italia, Franța și SUA, și densitățile mai mari de vânzări în majoritatea magazinelor noi.

În Marea Britanie, vânzările au crescut cu 11%, determinate de o creștere constantă de 10%. Cota de piață a Primark a crescut de la 6,4% anul trecut la 6,7% anul acesta. În Europa, cu excepția Regatului Unit, vânzările au crescut cu 18%, cu o creștere similară de 8%, în ciuda tranzacțiilor mai slabe uneori din cauza vremii.

Magazinele Primark din toate țările în care își desfășoară activitatea au înregistrat o creștere similară a vânzărilor, cu performanțe bune în Iberia, Franța, Germania, Belgia, Țările de Jos și Europa de Est. Italia a înregistrat o creștere puternică a vânzărilor totale și continuă să opereze cu densități mari de vânzări.

În SUA, vânzările nete totale au fost cu 24% mai mari decât anul trecut, datorită expansiunii spațiului. Primark a deschis opt noi magazine în această perioadă, în mare parte în nord-est, ducând proprietatea la 21 de magazine și este pe cale să atingă obiectivul de extindere a magazinelor din SUA de aproximativ 60 de magazine până la sfârșitul anului 2026.

De asemenea, compania a continuat să-și extindă amprenta dincolo de nord-est, cu progrese suplimentare în noul pipeline de magazine și două contracte de închiriere semnate recent în Texas.

La 16 septembrie 2023, compania tranzacționa din 432 de magazine, cu 27 de magazine noi adăugate în perioada, inclusiv opt în SUA; șase în Europa Centrală și de Est cu trei în Polonia, două în România, primul magazin în Slovacia, patru în Italia și respectiv Franța; trei în Spania; și două în Marea Britanie.

scroll to top