Închide

Primarul Vienei: Îmi pare rău pentru faptul că România nu este în Schengen

Avatar
308037607 617376206417087 2394201028522291192 N

Sursă foto: Pagina de Facebook a lui Michael Ludwig https://www.facebook.com/MichaelLudwig.wien

Timp de citire: 2 minute

Michael Ludwig, primarul Vienei, capitala Austriei, regretă că România nu e în spaţiul Schengen, din cauza opoziţiei guvernului federal austriac. 

“Îmi pare rău pentru faptul că România nu este în Schengen. Exact acum un an, am trimis o scrisoare deschisă guvernului federal austriac, pentru că mi se pare nedrept (…) România face parte din Europa și este o țară foarte importantă. Avem relații economice importante, relații politice bune și, mai ales, un contact foarte bun între oameni. Nu cred că acest veto pe Schengen al guvernului austriac este corect.

Nu este în concordanță cu spiritul unei Europe comune și nu recunoaște realizările poporului român, care face foarte mult bine în multe profesii de aici: în economie, în spitale, în domeniul îngrijirii. Ar trebui să valorificăm contactele economice bune pe care le avem. Suntem al doilea mare investitor în România și sunt multe companii din România aici. Sunt mulți angajați din Austria care lucrează în România și viceversa. Avem o comunitate foarte vie de români în Viena.

Aici locuiesc circa 45.000 de persoane care provin din România, care au familia în țara de origine. Ar trebui să facilităm contactele, nu să îngreunăm lucrurile. Așa că, pe viitor, voi face tot ce îmi stă în putință pentru a mă asigura că guvernul federal austriac iese cât mai curând posibil din acest veto pe Schengen, atât de dăunător pentru ideea unei Europe comune”,

a declarat Michael Ludwig la Antena 3, potrivit DCNews.

Astfel, Ludwig a întrebat-o pe o femeie care manevra scaunul cu rotile al unei vârstnice dacă are un coleg din România. După confirmarea acesteia, primarul a spus:

“Avem foarte mulți angajați harnici din România. Este un azil de bătrâni (…) Ne bucurăm că avem atât de mulți angajați, în special femei din România, care lucrează în sectorul îngrijirii de persoane și fac o muncă excelentă. De aceea, cred că veto-ul pe Schengen este atât de nedrept, pentru că le îngreunăm viața, în loc să le-o ușurăm.”

scroll to top