Închide

Primul jucător de baschet din istorie care intră în clubul select al sportivilor miliardari

Avatar
Lebron James

Sursa foto: TheAthletic.com.

Timp de citire: 2 minute

Legendarul jucător al celor de la Los Angeles Lakers, LeBron James, a devenit primul jucător de baschet aflat în activitate care strânge în carieră peste 1 miliard de dolari, potrivit site-ului Sportico, citat de News.ro.

LeBron James, în vârstă de 36 de ani, a câştigat circa 330 de milioane de dolari ca jucător NBA şi circa 700 de milioane de dolari în afara terenului, prin contractele de sponsorizare, a produselor derivate şi a activităţii sale mediatice. Sponsorii săi actuali sunt Nike, PepsiCo, AT & T, Walmart, GMC, Epic Games, Beats, Blaze Pizza şi Rimowa.

Ceilalţi sportivi care au câştigat un miliard de dolari şi sunt încă în activitate sunt Tiger Woods, Floyd Mayweather, Roger Federer, Cristiano Ronaldo şi Lionel Messi.

LeBron James a câștigat de patru ori titlul de campion al NBA, cu trei echipe diferite – Miami Heat (2012, 2013), Cleveland Cavaliers (2016) și Los Angeles Lakers (2020), în toate cele patru finale câștigate reușind să își adjudece și titlul de MVP al finalelor. Tot de patru ori în carieră a fost numit MVP-ul întregului sezon NBA (2009, 2010, 2012, 2013).

Vedeta lui Lakers a fost selecționat pentru prima dată să participe la NBA All-Star Game în 2005, iar de atunci nu a ratat nicio selecție până în acest an inclusiv, ajungând să joace în 17 ediții la rând. În trei dintre aceste meciuri a fost numit MVP-ul partidei (2006, 2008, 2018).

De-a lungul carierei sale, James a fost menționat de revista Forbes drept unul dintre cei mai influenți sportivi din lume, iar în 2017 a fost inclus de revista Time printre cele mai influente 100 de persoane din lume.

Până acum a jucat în 1.310 de meciuri în NBA, fiind singurul jucător din istoria competiției care a înscris cel puțin 10 puncte pe meci în 1.000 de partide consecutive.

scroll to top