Închide

Primul tweet al CEO-ului Twitter a fost vândut cu 2,9 milioane de dolari. Suma va fi donată

Avatar
Jack Dorsey

Foto: businessinsider.com

Timp de citire: < 1 minut

Directorul general al Twitter, Jack Dorsey, a vândut luni primul său tweet, în urma unei licitații, pentru puţin peste 2,9 milioane de dolari, transmite Reuters.

Tweet-ul este sub forma unui activ digital unic, care nu poate fi replicat, cunoscut sub numele de jeton nefungibil (non-fungible token – NFT), a cărui popularitate a explodat în 2021.

Fiecare NFT are propria semnătură digitală bazată pe tehnologia blockchain, care permite oricui să verifice autenticitatea activului şi proprietarul acestuia.

Tweet-ul, “just setting up my twttr” (”tocmai îmi configurez contul de Twitter”), a fost primul scris de Dorsey, pe 21 martie 2006.

NFT a fost vândut prin licitaţie pe o platformă numită Valuables, deţinută de compania americană Cent.

Acesta a fost cumpărat prin intermediul criptomonedei Ether, pentru 1630,5825601 ETH, care la momentul vânzării valora 2,915 milioane de dolari, a declarat Cameron Hejazi, CEO şi co-fondator al companiei Cent.

Cent a confirmat că numele cumpărătorului este Sina Estavi.

Potrivit profilului de Twitter @sinaEstavi, acesta este din Malaezia şi este CEO al companiei de blockchain Bridge Oracle.

Estavi a declarat pentru Reuters, întrebat fiind despre achiziţie, că este ”recunoscător”.

Pe 6 martie, Dorsey, care este un entuziast al bitcoin, a postat pe Twitter un link către un site unde NFT-ul cu primul său tweet a fost listat pentru vânzare. Pe 9 martie, acesta a anunţat într-un alt tweet că suma obţinută din vânzare va fi convertită în bitcoin şi că o va dona persoanelor afectate de Covid-19 din Africa.

Dorsey va primi 95% din suma obţinută din vânzarea tweet-ului său, iar compania Cent va primi 5%.

scroll to top