Închide

Problemă uriașă pe traseul autostrăzii Sibiu-Pitești. “Nu vor să muncească pe 1000 de euro.Preferă ajutoarele sociale”

Avatar
Boita Valea Oltului

Comuna Boița, intrare pe Valea Oltului. Foto: mapio.net

Timp de citire: 2 minute

Cea mai mare problemă cu care se confruntă constructorii a două loturi din autostrada Piteşti-Sibiu e forţa de muncă. Lipsa ei, mai precis. Localnicilor li se par prea mici salariile de la 1.000 de euro lunar în sus.

Pe loturile cele mai grele ale autostrăzii (Tigveni-Cornetu şi Cornetu-Boiţa), antreprenorii au mari probleme în a găsi localnici dispuşi să muncească.

Pe lotul Tigveni-Cornetu, 37,4 km, lucrează concernul italian WeBuild (Astaldi). Pe Cornetu-Boiţa, 31,33 km, poate cel mai greu al autostrăzii, turcii de la Mapa Cengiz. Ambii antreprenori caută forţă de muncă pe plan local, dar nu prea găsesc.

„Suntem în căutare de forță de muncă. Din februarie vom reîncepe angajările. Din păcate, forța de muncă în România încă este o problemă. Angajăm forțe calificate, cât și necalificate. Am apelat și la soluții de avarie, aducem și din alte țări și vom pregăti ansambluri de cazare”,

a declarat Adrian Bodoc, manager de proiect la WeBuild, într-un clip video postat de CNAIR, citat de Argeșul Online.

Salarii pornind de la aproape 1.000 de euro lunar, refuzate de săteni

Atât constructorul italian, cât şi cel turc oferă salarii bune şi foarte bune celor doritori să lucreze la autostradă. E vorba de 4.500-5000 de lei net pentru un muncitor necalificat. Salariul pentru unul calificat e mult mai mari. Minimum 8.000 de lei pe lună pentru un fierar-betonist, buldozerist sau excavatorist. Plus alte avantaje: ore suplimentare plătite mai bine, cazare gratuită, tichete de masă etc.

Nici aceste sume nu sunt, însă, prea tentante pentru localnicii din satele pe unde va trece autostrada. Majoritatea preferă ajutoarele sociale. Cu venitul minim garantat, plus alocaţii copii, ajutor de încălzire şi altele, se poate lua lejer 2.000 de lei stând acasă.

„… te bagă la lopată. La banii pe care îi dau ăștia (WeBuild – n.r.) îți rupi sănătatea și ajungi la spitale”,

a reprodus publicaţia Râmnicu-Vâlcea Week discuţia cu un sătean din Argeş.

„E puțin pentru câtă muncă e… Să mai crească salariul și mă mai gândesc”, zicea un altul.

„Nu le convine să muncească”

Primarul unei comune argeşene a declarat:

„Chiar am vorbit cu cineva de la Astaldi (WeBuild- n.r.), au mare nevoie de oameni. Da’ ai noştri nu vor să lucreze la ei. “E” prea puţini bani. N-am ce să le fac”,

a declarat primarul.

Asta după ce ne-a rugat să nu cumva să-l nominalizăm:

„Nu vreau să mi-i sui pe toţi ăştia în cap acu’, în prag de alegeri”,

a explicat primarul.

În aceste condiţii, singura soluţie viabilă pentru cei de la WeBuild este, potrivit inginerului Adrian Bodoc, aducerea de muncitori străini. Probabil, vor fi aduşi din India, Bangladesh, Pakistan, Sri Lanka sau Nepal. Ţări în care un salariu pornind de la 1.000 de euro lunar în sus e mană cerească.

La fel stau lucrurile şi în judeţul Vâlcea, unde asocierea de firme din Turcia Mapa Insaat-Cengiz Insaat găseşte cu greu muncitori pentru şantierele lotului Cornetu-Boiţa.

Iar firmele omului de afaceri băcăuan Dorinel Umbrărescu, care au contractate tronsoane de autostradă însumând peste 400 de km, dau constant anunţuri de angajare. Şi în presă, şi pe reţelele sociale. Semn că nicipe alte șantiere forţa de muncă nu prisoseşte.

scroll to top