Închide

Producătorul celui mai scump prăjitor de pâine își va încerca norocul și pe piața telefoanelor

Avatar
Telefon Balmuda

Sursa foto: Trendfool.com.

Timp de citire: 2 minute

În 2015, când și-a făcut apariția pe piața mondială a produselor de uz casnic cu un prăjitor de pâine vândut la prețul de 225 de dolari, japonezii de la Balmuda nici nu sperau la succesul care avea să-i aștepte în următorii ani. Acum, producătorul japonez speră să-și poată face o intrare la fel de triumfală și pe piața smartphone-urilor, cu un nou model contra curentului, scrie Bloomberg.

Începând de miercuri, doritorii pot să facă pre-comenzi pentru noul telefon, care va fi comercializat exclusiv prin SoftBank Group Corp. și va fi pus în vânzare pentru 104.800 de yeni japonezi (aproape 920 de dolari). Livrările vor începe din 26 noiembrie, potrivit unui comunicat al celor de la Balmuda.

Balmuda este un producător japonez de aparate electrocasnice de dimensiuni reduse, dar la prețuri mari, fiind cunoscut în special pentru designul simplu și elegant al produselor sale.

Prăjitorul de pâine al celor de la Balmuda s-a bucurat de un succes nebun după lansarea de la mijlocul anului 2015. Întrucât producătorul a fost luat prin surprindere de popularitatea bruscă a produsului, doritorii au fost nevoiți să aștepte chiar și mai bine de trei luni pentru a putea să intre în posesia lui. Prăjitorul-minune folosește cicluri de căldură atent calibrate pentru ca în final pâinea să fie prăjită perfect.

Balmuda Toaster
Prăjitorul de pâine al Balmuda. Sursa foto: Balmuda USA.

În cazul de față, telefoanele Balmuda vor avea un ecran HD de 4,9 inci cu spatele curbat și încărcare wireless, fiind disponibil în două variante de culori, alb sau negru. Dimensiunea compactă a telefonului se situează în contrast cu tendința generală a pieței, ceea ce nu surprinde neapărat la un producător de nișă.

Producția va fi externalizată către gigantul japonez al produselor electronice Kyocera, întrucât Balmuda nu operează niciun fel de facilități de producție.

”Oamenii caută ceva nou, așa că există potențial pentru ca telefonul să aibă succes. Totuși, designul nu are un mare impact, mai ales pentru ceva produs de o companie precum Balmuda, care excelează în materie de design de produse. Am ceva dubii că telefonul va putea să decoleze atât de bine precum s-a întâmplat data trecută, cu prăjitorul de pâine”, este de părere Masahiro Wakasugi, analist în domeniul tehnologiei la Bloomberg Intelligence.

Smartphone-ul Balmuda va avea de înfruntat o concurență acerbă din partea Apple – liderul pieței japoneze -, care a vândut iPhone-uri în valoare de 28,5 miliarde de dolari în Japonia în primele nouă luni ale acestui an. Spre comparație, iPhone 13 mini, varianta de 5,4 inci a telefonului produs de Apple, este cu aproximativ 20% mai ieftin decât smartphone-ul celor de la Balmuda, potrivit agenției Reuters.

Telefon Balmuda 1
Sursa foto: Trendfool.com.

La nivel global, livrările de smartphone-uri ar putea ajunge la 1,64 miliarde de unități în 2022, o creștere cu 13% față de 2018, potrivit unei proiecții a companiei de cercetare Statista. Același raport estimează că livrările de telefoane cu dimensiunile ecranelor cuprinse între 5,5 și 7 inci vor crește cu 47% în această perioadă, în timp ce piața de telefoane cu ecrane mai mici de 5,5 inci se va contracta cu 51%.

Valoarea de piață a companiei Balmuda aproape s-a triplat de când acțiunile sale au fost listate anul trecut, în decembrie.

scroll to top