Închide

Prof. acad. Daniel Dăianu a răbufnit: Mulți tineri sunt captivii internetului, escrocheriilor, teoriilor conspiraționiste

Avatar
Yxnopwriytq2ndc0nteyzjdhmtk0zmy3nme1zgiynjexnzi0.thumb

Foto: Daniel Dăianu, președintele Consiliului Fiscal Foto: captură TV

Timp de citire: 2 minute

Daniel Dăianu, academician și președinte al Consiliului Fiscal, a izbucnit în lacrimi, pe scena Ateneului Român, la decernarea unui premiu pentru economie. Dăianu a vorbit despre problema cu care se confruntă tinerii României, punctând că ”foarte mulți sunt captivii internetului, prostiilor, escrocheriilor, teoriilor conspiraționiste, nu mai știm care este adevărul!”.

„Am rămas impresionat. Măcar dacă toți tinerii sau mulți tineri în această țară ar face ca dvs. (n.r. începe să lăcrimeze și să îi tremure mâinile, din cauza emoțiilor). Pentru că foarte mulți sunt captivii internetului, prostiilor, escrocheriilor, teoriilor conspiraționiste, nu mai știm care este adevărul! În științele exacte este mai ușor de văzut care este adevărul, în economie este mai greu. Uitați, și cu schimbarea de climă, care este un pericol existențial, cum este combătută acțiunea umană în schimbarea de climă judecată prin efectele pe care le are.”

a spus academicianul Daniel Dăianu, președintele Consiliului Fiscal.

Tudorel Andrei, președintele Institutului Național de Statistică, profesor la Academia de Studii Economice, Facultatea de Cibernetica, Statistica si Informatica Economica, a fost recompensat cu Premiul Eugeniu Carada pentru Economie la cea de-a X-a ediție a Galei Premiilor Marii Loji Naționale din România pentru volumul “Comertul exterior al României cu produse agroalimentare 1990 – 2020”, apărut la Editura Academiei Române, în 2022.

Nu întâmplător un reprezentant al ASE a câștigat prestigioasa competiție, dacă ținem cont că Academia de Studii Economice din Bucureşti ocupă locul 401-600, din 1591 de universități evaluate, in clasamentul „Times Higher Education University Impact Rankings 2023”, dat publicității la data de 1 iunie a.c. Totodată, ASE se află, pentru al 5-lea an consecutiv, pe poziții notabile în clasamentul Times Higher Education World University Rankings by Subject 2023 – în domeniile Științe Sociale (Social Sciences) și Afaceri&Economie (Business&Economics).

scroll to top