Închide

Profesorii s-au ostenit cu învâțământul online, așa că au primit o mărire de salariu

Avatar
Profesor Scoala Online 3 Scaled

Foto: alephnews.ro

Timp de citire: < 1 minut

Săptămâna trecută, un ordin de ministrul prin care se majorează o serie de salarii, a intrat în vigoare. Este vorba despre ordinul ministrului Educației 3.993/16 iunie 2021 care stabilește majorarea salariilor din învățământ de la data de 1 iunie, astfel că profesorii vor primi deja de luna aceasta mai mulți bani.

Conform documentului majorările salariale se vor aplica cadrelor didactice care au obținut gradul didactic I prin echivalare, anterior datei de 1 iulie 2017.

Ordinul de ministru prevede că indemnizațiile și drepturile salariale, altele decât salariul, pe care profesorii le primeau și care erau calculate pe baza salariului de bază de la intrarea în vigoare a Legii 153, adică din 2018, vor fi acum plătite la nivelul salariului de bază din prezent.

Majorările vizează indemnizațiile pentru dirigenție, gradațiile de merit, sporurile pentru învățământul special și simultan prevăzute la art. 4, art. 5 alin (1), art. 7, art. 8 în Anexa I, Capitolul I, Litera B: Reglementări specifice personalului didactic din învățământ, respectiv art. 15 din Legea-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice. Pentru toate acestea se aplică salariul de bază deținut/aflat în plată, scrie edupedu.ro.

scroll to top