Închide

Profitul trimestrial al Samsung a scăzut la cel mai redus nivel din ultimii 8 ani

Avatar
Some building in the modern side of Milan

Fotografie de Babak Habibi pe Unsplash

Timp de citire: 2 minute

Samsung Electronics a anunţat vineri că se aşteaptă la un declin de aproximativ 69% al profitului operaţional în trimestrul patru din 2022, la cel mai redus nivel din ultimii opt ani, deoarece creşterea economică mondială mai slabă afectează preţurile cipurilor de memorie şi reduce cererea pentru dispozitive electronice, transmite Reuters.

Estimările gigantului sud-coreean, considerate un indicator pentru cererea consumatorilor pe plan global, indică faptul că şi alte companii tehnologice ar putea raporta rezultate financiare slabe. De asemenea, analiştii se aşteaptă la un declin al profitului Samsung şi în acest trimestru.

Profitul operaţional în ultimele trei luni din 2022 s-a situat la 4.300 miliarde de woni (3,37 miliarde de dolari), de la 13.870 miliarde de woni în trimestrul patru din 2021, în timp ce analiştii Refinitiv SmartEstimate estimau un câştig de 5.900 miliarde de woni. Este cel mai redus profit trimestrial din trimestrul trei din 2014.

“La divizia de cipuri de memorie, declinul cererii în trimestrul patru din 2022 a fost mai accentuat decât ne aşteptam, deoarece clienţii şi-au ajustat stocurile, în eforturile lor de a-şi ţine sub control finanţele”, se arată într-un comunicat al Samsung. Divizia de cipuri este responsabilă pentru aproximativ jumătate din profitul Samsung.

Veniturile au scăzut cu 9%, la 70.000 miliarde de woni.

“Toate afacerile Samsung au avut o perioadă dificilă, în special divizia de chipuri şi telefoane mobile inteligente”, a avertizat Lee Min-hee, analist la BNK Investment & Securities.

Şi profitul la divizia de telefoane mobile inteligente a scăzut în ultimele trei luni din 2022, din cauza cererii slabe pe plan global, în urma temerilor privind evoluţia economiei mondiale, se arată într-un comunicat al Samsung.

Samsung, a patra mare companie listată din Asia, este cel mai mare mare producător din lume de chipuri de memorie, telefoane mobile inteligente şi televizoare.

scroll to top