Închide

Programul „Rabla pentru electrocasnice” revine. Când încep înscrierile și ce s-a modificat?

Avatar
television, vintage, antique

Fotografie de cegoh pe Pixabay

Timp de citire: < 1 minut

Ministrul interimar al mediului, Barna Tánczos, a vorbit la Digi24 despre redeschiderea din decembrie a programului „rabla pentru electrocasnice” și despre modificările care au fost aduse pentru această nouă ediție. Tánczos spune că au fost modificate clasele energetice la unele articole, pentru că „erau prea restrictive” și „nu se găseau produse în acele clase pe piață”, precum și unele prevederi privind caracterul nominal şi netransmisibil al voucherelor. Ministrul a precizat și că înscrierile „încep peste o săptămână”, bugetul alocat fiind de 34 de milioane de lei.

„Rabla pentru electrocasnice revine în decembrie. Am schimbat clasa energetică la câteva articole pentru a deschide programul pentru mai multe produse pentru că au fost prea restrictive anumite categorii. O să public din nou clasele energetice pentru că ele sunt pe o încadrare nouă din 2021, deci rămân grupele de produse, rămâne sistemul de o săptămână pentru fiecare grup de produse, rămân regulile din această primăvară, se vor coborî la două sau trei produse clasele energetice pentru că ele au fost prea ambițioase și nu se găseau produse în acele clase pe piață, nu se fabrică.

Peste o săptămână începe înscrierea, dacă reușim să pornim mai repede, atunci se poate face înscrierea și mai repede. Platforma este funcțională, a fost testată, a funcționat bine și n-au fost probleme deloc, în comparație cu anul trecut când a fost un eșec total”, a spus ministrul interimar al mediului, Barna Tánczos.

scroll to top