Închide

Proiect privind eliminarea violenţei şi a hărţuirii la muncă, aprobat de Guvern

Avatar
background, stop violence, stop

Fotografie de Grawpic pe Pixabay

Timp de citire: < 1 minut

Guvernul României a aprobat proiectul de lege prin care România aderă la convenţia Organizaţiei Internaţionale a Muncii 190/2019 privind eliminarea violenţei şi a hărţuirii la muncă.

Conform unui comunicat al Ministerului Muncii postat pe pagina de Facebook, în acest fel angajaţii vor fi mai bine protejaţi împotriva violenţei şi hărţuirii la muncă.

“Practic vor fi considerate acte de hărţuire şi violenţă: abuzul fizic, abuzul verbal, hărţuirea şi mobbing-ul, hărţuirea sexuală, ameninţările şi urmărirea/supravegherea”, precizează sursa citată.

În plus, se extinde spaţiul în care hărţuirea este considerată că are legătură cu munca la delegaţii, team building-uri, deplasarea către serviciu, orice spaţiu public sau privat care are legătură cu locul de muncă şi comunicarea on-line.

De asemenea, potrivit comunicatului, nu doar angajaţii vor fi protejaţi, ci şi persoanele aflate în perioada de formare (stagiarii, ucenicii), cei cărora le-a încetat raportul de muncă, voluntarii, candidaţii pentru un loc de muncă şi persoanele care exercită autoritatea, îndatoririle sau responsabilităţile unui angajator.

scroll to top