Închide

Proprietarii cramei Jelna din Transilvania au achiziționat “Coroana de Aur” a Bistriței

Avatar
Coroana De Aur Bistrita

Foto: booking.com

Timp de citire: < 1 minut

Lichidatorul judiciar al Hotel Coroana de Aur SRL a vândut cu 3,48 milioane de euro + TVA hotelul Coroana de Aur, clădire reprezentativă pentru Bistriţa, cu o istorie de aproape 50 de ani.

Situat în centrul Bistriţei, Hotelul Coroana de Aur a fost inaugurat la 30 aprilie 1974, fiind cel mai reprezentativ hotel al oraşului. În acel an, primul grup de turişti englezi – membri ai Societăţii Transilvania din Londra – au fost pionierii turismului influenţat şi inspirat de personajul Dracula.

Hotelul Coroana de Aur a beneficiat de o renovare de proporţii încheiată la finalul anului 2013, devenind un hotel de patru stele.

„Deşi încă activăm într-un un context plin de incertitudini, iată că turismul joacă un rol important în economia românească şi atrage investitori. În cazul de faţă, o societate cu capital românesc, Drosera Building Bistriţa, deţinută de antreprenori locali, respectiv fraţii Moldovan, proprietarii cramei Jelna, împreună cu Florin Font, au cumpărat, în cadrul unei licitaţii publice, hotelul Coroana de Aur. Antreprenorii plănuiesc să investească în modernizarea hotelului şi să îi continue istoria. Suntem bucuroşi, şi de această dată, că am putut ghida cu succes acest proces şi că am reuşit salvarea unui nou obiectiv românesc cu tradiţie”,

declară Andrei Besoiu, sales manager la firma de insolvență care a vândut hotelul.

Proprietatea imobiliară hotelieră tranzacţionată în cadrul unei licitaţii publice ce a avut loc pe 21 decembrie, este situată în Bistriţa şi e compusă din teren de 2.958 mp şi construcţie în regim de înălţime S+P+3E, cu o suprafaţă construită de 1.900 mp, desfăşurată de 8.492,36 mp şi utilă de 6.978 mp.

scroll to top