Închide

Propunere | “Părinții” unui vaccin ARN mesager vor apărea pe eurobancnotele viitorului

Avatar
Ugur Sahin Ozlem Tureci 1584x1080

Foto: Hepta - Abaca Press / AA/ABACA

Timp de citire: < 1 minut

La 20 de ani de la prima emisiune, Banca Centrală Europeană (BCE) primește deja sugestii despre cum să arate noile denominații ale monedei unice europene. În prezent bancnotele au ca temă comună arhitectura europeană și evoluția ei în diversele perioade istorice.

Moritz Heimo Körner este un eurodeputat al partidului liberal-democrat, de guvernământ, FDP din Germania. El a propus ca fondatorii companiei Biontech, părinții vaccinului cu nume comercial „Comirnaty”, savanții germani prof. dr. Ugur Sahin și dr. Özlem Türeci (foto), să fie afișați pe una dintre viitoarele bancnote.

Chipurile unor personalități europene importante, precum sunt cuplul fondator al Biontech, o firmă din orașul german Mainz, care desfășoară de zeci de ani cercetări aprofundate și în domeniul găsirii unor terapii de imunizare specifice și reactive împotriva diferitelor forme de cancer, ar trebui să fie tipărite pe noile bancnote, a declarat membrul Parlamentului european către cotidianul „WELT am SONNTAG”.

Propunerea conține și o justificare, despre care relatează și ziarul german de mare tiraj BILD, citat de B1 TV. Viața celor doi este o poveste impresionantă despre integrare, evoluție profesională, antreprenoriat, excelență academică și arată astfel potențialul unei societăți deschise față de imigrație. Au reușit să dezvolte un vaccin împotriva Covid19 bazat pe așa-numita tehnologie ARN mesager.

În 2024 se va decide care dintre propuneri va fi acceptată și când vor intra în circulație noile bancnote.

scroll to top