Închide

Prună spune că nu se ieftinesc fructele, nici produsele de bază: “Această ordonanță este o aberație economică”

Avatar
Roșii Cherry Castraveți Legume FructeSupermarket Prețuri Mari Scumpire Copyright Foto Contactati Www.afaceri.news

Peste 8 euro un kilogram de roșii cherry la Mega Image, România. Copyright foto: contactati www.AFACERI.news

Timp de citire: 2 minute

Deputata Cristina Prună (USR) a criticat miercuri la un post de televiziune ordonanța care plafonează adaosul comercial la unele produse de bază, cum ar fi fructele, legumele, carnea, ouăle, uleiul și laptele. Aceasta a precizat că măsura aduce aminte de perioada comunistă când exista o lipsă a produselor de bază în magazine.

Prună precizează că pentru combaterea inflației Guvernul trebuie să stimuleze producția internă și să scadă cheltuielile:

„Un an și jumătate la guvernare nu au văzut inflația cu două cifre care creștea de la lună la lună, nu au văzut că românii o duc din ce în ce mai greu, s-au găsit acum să vină cu această ordonanță care este o aberație economică. Nu știu ce economiști mai sunt pe la PSD, dar să faci lucrurile, să le copiezi din alte țări unde nu au mers și să crezi că în România vor merge este o mare greșeală.

Evident ni se spune cu subiect și predicat ce trebuie să mâncăm. Ați dat exemplu cofrajului de ouă de 10 ouă, pun pariu că nu o să mai găsim. Dacă se adoptă această ordonanță o să putem să cumpărăm 30 de ouă, fie 6 ouă, nu mai găsim 10 ouă. Ne aducem aminte de comunism, când venea statul și spunea ce să cumpărăm, la ce preț mia ales să cumpărăm. Nu funcționează genul acesta de măsuri economice. Producătorii sunt cei mai afectați, producătorii români. În loc să se uite cum putem crește producția în România. Pe termen mediu și lung, prețuri mai bune vom avea dacă producem în România. Un al doilea lucru pe care trebuie să îl facă Guvernul este să reducă cheltuielile, inflația este un rezultat al politicilor guvernamentale de risipă”, a spus Cristina Prună la B1 TV.

scroll to top