Închide

PS5 se lansează în două săptămâni. Semnalele Sony arată o frenezie fără precedent printre fani

Avatar
PlayStation 5 se va lansa oficial pe 12 noiembrie. Sursa foto: SkyNews.
Timp de citire: < 1 minut

Japonezii de la Sony anticipează o cerere considerabilă pentru noua generație de consolă de jocuri PlayStation 5 (PS5), în urma pre-comenzilor primite până acum, a declarat miercuri responsabilul diviziei de gaming al corporației. Lansarea noii console este programată pe 12 noiembrie.

Compania japoneză de tehnologie a primit în primele 12 ore de disponibilitate la pre-comenzi tot atâtea solicitări din Statele Unite pentru PS5 cât în primele 12 săptămâni pentru precedenta ediție, PlayStation 4, a declarat Jim Ryan, CEO Sony Interactive Entertainment, într-un interviu acordat Reuters.

Sony, care a vândut peste 100 de milioane de unități PS4 pe plan mondial, își propune să-și convingă bazinul de utilizatori să facă upgrade la noul său dispozitiv, pentru a putea beneficia de titluri precum ”Marvel’s Spider-Man: Miles Morales”, cu grafică îmbunătățită, sunet și feedback prin intermediul unui nou controler.

Lansarea vine în toiul pandemiei de COVID-19, care a stimulat veniturile companiilor de jocuri, dar a perturbat și rețelele de vânzare cu amănuntul, dezvoltarea jocurilor și lanțurile de aprovizionare din întreaga lume.

”S-ar putea ca nu toți cei care vor să cumpere un PS5 în ziua lansării să poată găsi o consolă disponibilă”, a spus Ryan, adăugând că Sony se străduiește pe cât posibil să asigure aprovizionarea pentru sezonul de cumpărături de la sfârșitul anului.

scroll to top