Închide

Răzvan Balaban: Philip Morris a investit în România, până anul acesta, 1 miliard de dolari

Avatar
Razvan Balaban Pmr

Foto: PMR

Timp de citire: < 1 minut

Răzvan V. Balaban (foto), manager Governmental Affairs în cadrul Philip Morris România, afirmă, în cadrul conferinţei RoInvest că Philip Morris a investit în România, până anul acesta, un miliard de dolari, iar la începutul acestei luni compania a anunţat o investiţie suplimentară de 130 de milioane de dolari.

Până anul acesta, compania a investit un miliard de dolari în factorii de producţie din România, cifră care plasează Philip Morris România printre cei mai mari investitori. Compania face exporturi în 52 de state de pe cinci continente.

Exporturile industriei au fost de 1,5 miliarde euro, în timp ce importurile industriei au fost de doar 300 de milioane de euro.

„În 2022, exporturile cumulate au fost de 1,5 miliarde de euro. Dacă ne uităm la impactul net pe balanţă, importurile au fost, pe tutun, în valoare de 300 de milioane de euro, deci avem, cumva, un impact net de 1,2 miliarde de euro”,

a afirmat Răzvan Balaban, citat de news.ro.

Acesta a explicat că, la nivel global, investiţiile companiei în produse mai puţin nocive se ridică la 11 miliarde de euro.

Conform lui Balaban, în cazul acestei industrii principalele reglementări se fac la nivel internaţional el arătând că, la nivelul României, există dialog între jucătorii din această industrie şi autorităţi.

Banca Transilvania şi Philip Morris România sunt partenerii cei mai importanți ai evenimentului RoInvest.
scroll to top