Închide

Renault, parteneriat cu Envision și Verkor pentru a produce baterii de mașini electrice

Avatar
Renault5prototype

Sursă foto: Just Auto

Timp de citire: < 1 minut

Constructorul francez Renault (RENA.PA) a declarat luni că a încheiat parteneriate cu Envision AESC din China și Verkor din Franța pentru a produce baterii de mașini electrice în nordul Franței, potrivit Reuters.

Producătorii de automobile din întreaga lume se luptă pentru a se menține în fața rivalilor în ceea ce privește producerea de vehicule mai prietenoase cu mediul, o schimbare tehnologică care a determinat deja Volkswagen să construiască șase fabrici de baterii proprii în Europa.

Renault a făcut anunțul, care a confirmat rapoartele mass-media anterioare, înainte de o vizită a președintelui Emanuel Macron la uzina Douai din nordul Franței, unde Envision investește până la 2 miliarde de euro (2,4 miliarde de dolari) în apropierea hubului „Renault ElectriCity” pentru a crea 2.500 noi locuri de muncă până în 2030.

Renault a mai spus că a semnat un memorandum de înțelegere cu start-up-ul francez Verkor pentru a co-dezvolta și apoi a produce baterii de înaltă performanță, în vederea deținerii a mai bine de 20% din acțiunile Verkor.

“Combinația acestor două parteneriate cu Renault ElectriCity va crea aproape 4.500 de locuri de muncă în Franța până în 2030, dezvoltând în același timp un ecosistem robust de fabricare a bateriilor în inima Europei”,

se spune în declarație.

Fabrica gigantică Envision AESC din Douai va avea o capacitate de 9 gigawatt/ oră (GWh) în 2024 și are scopul de a ajunge la 24 GWh până în 2030.

Apropierea gigafabricii Envision AESC de unitățile de producție Renault ElectriCity de la Douai, Maubeuge și Ruitz, va crea 700 de locuri de muncă suplimentare în regiunea Hauts-de-France.

scroll to top