Închide

Renault își revizuiește prețurile pentru mașinile electrice la nivel mondial

Avatar
A Beautiful Renault Megan RS

Fotografie de Marcel Hoberg pe Unsplash

Timp de citire: 2 minute

Producătorul francez de automobile, Renault, își revizuiește politicile de preț pentru mașinile electrice la nivel mondial pentru a se asigura că rămâne competitiv după un val de reduceri de prețuri din partea rivalului american, Tesla Inc, a declarat luni un director executiv, potrivit Reuters.

După ce a redus prețurile de mai multe ori în Statele Unite, Tesla a redus vineri prețurile în Europa – inclusiv pe teritoriul francez al Renault – precum și în Israel și Singapore, extinzând un impuls global de reduceri început în China în ianuarie.

„Vom analiza țară cu țară, piață cu piață, ce nivel de competitivitate trebuie să avem pentru a rămâne în joc”,

a declarat luni Fabrice Cambolive, directorul executiv al mărcii Renault.

Vânzările mărcii au crescut cu 9% în primul trimestru al anului, indicând că o strategie de restructurare care se concentrează pe cele mai profitabile modele ar putea începe să dea roade după patru ani de scădere a veniturilor.

Cambolive a spus că revenirea s-a extins până în aprilie, adăugând totuși că reducerile de prețuri ale Tesla au fost un semnal de alarmă.

El a spus că vânzările modelului electrificat Megane de la Renault, unul dintre cele mai populare, au crescut brusc în martie.

După reducerea prețului de săptămâna trecută de către Tesla, Tesla Model 3 din Franța are un preț începând de la 41.990 de euro, față de 42.000 de euro pentru Megane electric.

Megane E a vândut 3.570 de unități în Franța în primul trimestru, comparativ cu 3.158 de modele Tesla Model 3, deși Tesla a vândut, de asemenea, 9.364 de SUV-uri, Model Y, în țară.

“Este clar că (reducerea prețurilor Tesla) este o provocare, începând cu partea de cost a lucrurilor. Este un avertisment la care ne uităm”,

a spus Cambolive.

La un eveniment desfășurat la Paris, președintele Hyundai Motor Group, Luc Donckerwolke, a declarat reporterilor că producătorul de automobile sud-coreean nu va participa la un război al prețurilor, iar reducerile Tesla au reflectat un grad de anxietate în fața concurenței în creștere.

Vânzările la nivel mondial pentru marca Renault au ajuns la 354.545 de vehicule în primele trei luni ale anului.

Întregul grup, care produce și mașini Dacia și Alpine și care va publica joi datele privind vânzările la nivel de grup, a înregistrat o scădere a vânzărilor cu 5,9% în 2022. Vânzările mărcii Renault, care reprezintă două treimi din totalul grupului, au scăzut cu 9,4 % anul trecut, al patrulea lor declin anual consecutiv.

Compania franceză, lovită mai mult decât majoritatea rivalilor de criza COVID-19 și de deficitul global de cipuri, pariază pe mașini cu marjă mai mare pentru a crește profiturile și intenționează să-și listeze unitatea de vehicule electrice pe piață în acest an.

Anul trecut, Renault s-a clasat ca a treia marcă de vehicule electrice în ceea ce privește vânzările în Europa, după Tesla și Volkswagen. De asemenea, a fost pe locul trei în segmentul de vehicule electrice, inclusiv vehicule hibride, după Toyota și Tesla.

scroll to top