Închide

Apple majorează salariile angajaților din SUA pentru a contracara lipsa forței de muncă

Avatar
Apple Angajati

Foto: CNBC

Timp de citire: 2 minute

Apple Inc. a crescut salariile angajaților din Statele Unite cu până la zece la sută pentru a combate lipsa forței de muncă. Compania oferă multora dintre angajații săi din retail, din SUA, creșteri salariale între doi și zece la sută, în funcție de locație.

Potrivit Bloomberg, producătorul de iPhone a anunțat creșterile salariale săptămâna aceasta în timpul briefing-urilor din magazin și al întâlnirilor individuale cu angajații. Creșterile sunt destinate în mare parte angajaților care au lucrat la companie înainte de începerea pandemiei în 2020 și sunt concepute pentru a alinia mai bine personalul veteran cu angajările mai recente.

Majorările, care au variat între 2% și 10%, în funcție de locația și rolul magazinului, vor fi adresate vânzătorilor, personalului de asistență tehnică și unor lucrători veterani angajați cu ora.

Un reprezentant al Apple din Cupertino, California, a refuzat să comenteze majorările, care urmează să intre în vigoare luna aceasta. Creșterile sunt separate de majorările anuale normale ale companiei, care au loc de obicei în octombrie, pentru a coincide cu sfârșitul anului său fiscal.

Mișcarea este cea mai recentă încercare a Apple de a-și liniști personalul de retail într-un an dificil. Pe lângă creșterile salariale, compania adaugă o serie de beneficii pentru angajații cu normă parțială și cu normă întreagă. Gigantul tehnologic oferea zile de concediu suplimentare după cinci ani de angajare, însă, acum, zilele de concediu suplimentare se vor oferi după trei ani. Apple intenționează să ofere acum 12 zile de concediu plătit în loc de șase, iar acele zile pot fi folosite în cazul în care angajații vor să meargă la medic sau să își viziteze membrii familiei, a raportat Bloomberg la începutul acestei săptămâni.

Companiile din SUA depun mari eforturi să-și găsească lucrători, odată cu revenirea economiei în urma pandemiei. Inflația a adăugat și mai multă presiune.

După noile majorări, salariul unui agent de vânzări a crescut aproximativ cu 2 până la 25 de dolari pe oră. Salariile angajaților care se ocupă de reparații au înregistrat o creștere de aproximativ 3 până la 24 de dolari pe oră.

Deși este rar ca Apple să acorde măriri de salariu în lanțul său de retail, compania a acordat bonusuri unice de 1.000 de dolari în septembrie anul trecut lucrătorilor angajați înainte de 31 martie 2021. De asemenea, a oferit bonusuri de 500 de dolari lucrătorilor angajați după această dată. Compania are zeci de mii de angajați de retail pe tot globul și peste 500 de locații.

Angajații corporativi au primit propriile avantaje. La sfârșitul anului trecut, compania a plătit până la 180.000 de dolari bonusuri în acțiuni unor ingineri cheie pentru a preveni dezertarea către Meta Platforms Inc. și alți rivali din Silicon Valley.

scroll to top