Închide

Renault Zoe, 10.000 de unități vândute în Europa în luna iunie

Avatar
433763l 610x390 B Dcb51be1

Foto: Automarket.ro

Timp de citire: < 1 minut

Renault Zoe a fost cea mai vândută mașină electrică în Europa în luna iunie, cu peste 10.000 de unități. În segmentul vehiculelor cu sisteme plug-in hybrid, Ford Kuga reușește să ajungă pe prima poziție, în timp ce clasamentul modelelor hibrid fără încărcare la priză este dominat în continuare de Toyota.

În lunile martie și aprilie (perioada în care majoritatea showroom-urilor europene au fost închise din cauza panedemiei de coronavirus SARS-CoV-2), Tesla Model 3 a fost cea mai vândută mașină electrică de pe Bătrânul Continent. Lucrurile s-au schimbat începând cu luna mai, iar Renault Zoe a redevenit lider european în segmentul electricelor. Potrivit celor mai recente date furnizate de compania de analiză Jato Dynamics, modelul francez se află pe prima poziție în clasamentul celor mai vândute mașini electrice din Europa și în luna iunie.

Astfel, Renault Zoe a avut 10.225 de clienți în a șasea lună a anului. Hatchback-ul din Hexagon a fost urmat în clasament de Tesla Model 3, cu puțin peste 7.000 de unități. Ultima treaptă a podiumului din luna iunie a fost ocupată de Volkswagen e-Golf, cu 3.022 de exemplare.

În mod obișnuit, segmentul vehiculelor cu sisteme plug-in hybrid de propulsie era dominat de Mitsubishi Outlander PHEV. Cu toate acestea, modelul nipon reușește performanțe mai puțin bune, iar în acest context, Ford Kuga devine cel mai vândut plug-in hybrid din Europa în luna iunie, cu 3.757 de unități. Outlander PHEV se află pe poziția secundă, cu 2.587 de exemplare, iar Volvo XC40 urcă pe ultima treaptă a podiumului.

scroll to top