Închide

RePatriot Turism vrea să convingă 1 milion de români din diaspora să facă turism în România

Avatar
romania, castle, sunset

Fotografie de Tihomir pe Pixabay

Timp de citire: 2 minute

Comunitatea RePatriot anunță lansarea proiectului RePatriot Turism, prin care antreprenorii din domeniu îşi propun să colaboreze cu comunităţile de români din diaspora pentru a-i convinge pe un milion dintre aceştia să facă turism în România în anul 2021.

Reprezentanţii RePatriot au organizat, joi seara, o conferinţă online, în care au prezentat proiectul câtorva zeci de români din diaspora, o bună parte dintre aceştia lideri de opinie în comunităţile de români din ţările în care locuiesc, anunță Agerpres.

Liderul de proiect pe turism al comunităţii RePatriot, Dragoş Anastasiu, care este şi antreprenor în domeniu, le-a explicat românilor din diaspora că iniţiativa urmăreşte, printre altele, ca românii din afara ţării să promoveze România ca destinaţie turistică printre cunoscuţii lor din ţara de adopţie.

S-a întâmplat o mare nenorocire în România – faptul că au plecat să zicem 5,5 milioane de oameni, de fapt mult mai mulţi. În această nenorocire există şi multe oportunităţi: oportunitatea este că avem 5 milioane de ambasadori peste tot în lume, un lucru pe care nicio altă naţie din Europa nu-l are. Oportunitatea este exact pentru turism: gândiţi-vă că 5 milioane de români s-ar întoarce o dată pe an în ţară să-şi facă un concediu. Deci, nu numai să-şi vadă mama, tatăl, ci să-şi facă un concediu la mare, la munte, în Deltă, în Transilvania. Este o oportunitate extraordinară, pentru că noi am avut 2,6 milioane de turişti în România în 2019, dintre care 60-65% sunt pe ‘business travel’, nu pe ‘leisure’, ceea ce este extrem de puţin. Gândiţi-vă 5 milioane de diasporeni care se întorc acasă şi fiecare aduce câte un vecin sau câte un subaltern sau câte un şef sau câte un prieten. Deci, am avea 5 milioane de români din diaspora plus 5 milioane de străini ar fi 10 milioane de turişti în România pe an, gratis, adică cu publicitate şi eforturi aproape inexistente. Sigur că asta nu se va întâmpla niciodată, este o chestie matematică şi un vis frumos, dar noi ne-am propus cam aşa: 1 milion de români (proveniţi din diaspora – n. r.) în 2021, care va fi anul relansării turismului. Dacă ni s-ar întâmpla în 2021 acest lucru frumos – 1 milion de diasporeni să vină în România, aducând 1 milion de străini, ar fi o chestie senzaţională pentru turismul românesc, a susţinut Anastasiu.

Antreprenorul a explicat că iniţiatorii proiectului RePatriot Turism vor încerca să includă în acest proiect consilierii economici din ambasadele României, consulii onorifici, dar mai ales românii din diaspora care conduc ziare, radiouri sau bloguri destinate românilor, ca şi românii care activează în turism în străinătate sau asociaţiile româneşti din diaspora.

Mesajul este simplu: noi îi ajutăm pe toţi cei care vor să fie ambasadorii noştri şi avem nevoie în fiecare ţară de un motor, de un lider, care să creeze comunitatea, şi îi ajutăm prin acest lider, cărora noi le dăm materiale, le dăm filmuleţe, poze, informaţii, îi punem în legătură cu tur-operatori. Noi nu vindem, noi nu suntem nimic comercial, suntem o echipă de voluntari care îşi doreşte să promoveze turismul românesc prin diasporă în străinătate şi noi îi ajutăm pe toţi cei care vor să fie ambasadori, îi punem în legătură cu tur-operatorii ca să-şi facă proiecte, programe, a explicat acesta.

scroll to top