Închide

Retailerii suferă cea mai îndelungată scădere a vânzărilor de la pandemia Covid-19, în 2020

Avatar
Women shopping in a clothing store

Fotografie de Sam Lion pe Pexels

Timp de citire: 2 minute

Comercianții cu amănuntul suferă de cea mai îndelungată scădere a vânzărilor de la pandemia din 2020, consumatorii reducând vânzările pentru a cincea lună consecutivă, potrivit Retail Gazette.

Vânzările comparabile în domeniul modei, al articolelor de casă și al stilului de viață au scăzut cu 1,3% în februarie, potrivit noilor cifre ale firmei de contabilitate BDO.

Moda a fost cel mai grav afectată, vânzările globale scăzând cu 4,8%, iar vânzările în magazine s-au prăbușit cu 8,2% luna trecută.

Articolele de uz casnic au scăzut, de asemenea, cu 4,2%, în timp ce sectorul de lifestyle a raportat o creștere de 3,9%.

BDO a raportat că, în timp ce o creștere de 2,9% a vânzărilor online a ajutat la compensarea parțială a unei scăderi de 2% a vânzărilor în magazine, performanța generală a fost încă în teritoriu negativ.

“De când am început să urmărim atât vânzările online, cât și cele din magazine, în 2017, singura dată când am văzut rezultate atât de slabe a fost în timpul perioadei de închidere COVID-19 din 2020, când majoritatea comercianților cu amănuntul neesențiali au fost forțați să rămână închiși. Comercianții cu amănuntul se confruntă cu o furtună perfectă, cu o scădere susținută a cheltuielilor de consum în categoriile discreționare și cu creșteri substanțiale ale costurilor lor de operare și de împrumut. Comercianții cu amănuntul se vor provoca din ce în ce mai mult și se vor întreba dacă anumite magazine sunt viabile sau dacă costurile de funcționare a amprentei fizice existente sunt pur și simplu prea mari. Ca urmare, ar trebui să ne așteptăm să vedem mai multe consolidări de mărci și achiziții în următoarele șase luni”,

a declarat șeful departamentului de comerț cu amănuntul și cu ridicata al firmei, Sophie Michael.

scroll to top