Închide

Reuters: Elon Musk plănuiește o vizită în China. Ce întâlniri va avea pe parcursul vizitei?

Avatar
elon musk, space, elon

Fotografie de IJRO pe Pixabay

Timp de citire: 2 minute

Directorul executiv al Tesla, Elon Musk, își face planuri pentru a vizita China în aprilie și dorește să aibă o întâlnire cu premierul chinez Li Qiang, au declarat pentru Reuters două persoane care au cunoștință despre planificarea acestei călătorii.

Momentul exact al vizitei depinde de disponibilitatea lui Li Qiang, a precizat una dintre surse.

Tesla și Biroul de informații al Consiliului de Stat al Chinei nu au răspuns imediat la solicitările de comentarii vineri.

China este a doua piață ca mărime a Tesla, după Statele Unite, iar uzina din Shanghai este cel mai mare centru de producție al producătorului de automobile electrice.

O vizită a lui Musk ar marca prima sa vizită în China de la pandemia COVID-19 și de când Xi Jinping și-a asigurat un al treilea mandat de președinte al Chinei. Înainte de a deveni premier în martie, Li a ocupat funcția de secretar de partid al orașului Shanghai, unde a supravegheat construcția și deschiderea fabricii Tesla.

Musk a vizitat ultima dată China la începutul anului 2020, când a făcut furori pe internet dansând pe scenă în timpul unui eveniment la fabrica din Shanghai. Dar el a continuat să țină discursuri virtuale la forumuri precum Conferința Mondială a Internetului din China.

Li și Musk s-au mai întâlnit înainte, la inaugurarea din 2019 a fabricii din Shanghai. În 2020, ei au participat la o întâlnire online în cadrul căreia Musk i-a mulțumit secretarului de partid din Shanghai de atunci pentru că a sprijinit operațiunile uzinei în timpul izbucnirii pandemiei, potrivit presei locale.

Vizita planificată a lui Musk are loc, de asemenea, în contextul în care China încearcă să atragă mai multe investiții străine pentru a ajuta la consolidarea unei economii afectate de trei ani de restricții COVID.

Li s-a aflat în prima linie a acestui efort, vorbind în ultima săptămână la evenimente de afaceri la care au participat oameni precum Tim Cook de la Apple Inc. și Albert Bourla de la Pfizer.

Sursele nu au precizat ce intenționează Musk să discute cu Li sau să facă în China.

Tesla se confruntă cu mai multe probleme, cum ar fi întârzierile la planurile sale de dubla capacitatea de producție la uzina din Shanghai.

De asemenea, mașinile Tesla au fost interzise în complexele militare chinezești și în locurile de întâlnire politică, pe fondul îngrijorărilor legate de camerele de luat vederi instalate pe vehicule, iar compania încă așteaptă aprobarea Beijingului pentru a oferi tehnologia sa completă de autoconducere în China.

China este, de asemenea, una dintre cele mai mari surse de venit, în afara SUA, pentru Twitter, pe care Musk a preluat-o anul trecut pentru 44 de miliarde de dolari, au declarat surse pentru Reuters.

Operațiunile Twitter în China au provocat diviziuni în cadrul companiei între echipele dornice să maximizeze oportunitățile de vânzări și altele îngrijorate de optica de a face afaceri cu entități afiliate statului într-o perioadă de tensiuni crescânde între Beijing și Washington, au spus sursele.

scroll to top