Închide

Revoltător! O treime din veniturile noastre merg la Stat. Suntem europenii care nu punem bani deoparte

Avatar
bani cash numerar copyright autor www.AFACERI.news

Copyright foto: contactați autor www.AFACERI.news

Timp de citire: < 1 minut

Veniturile românilor nu ţin pasul cu cheltuielile! Peste 85% din ceea ce câştigăm se cheltuie. Iar o treime a veniturilor ajunge tot la stat, prin taxe şi impozite. Restul banilor sunt cheltuiţi pentru mâncare ori facturi.

Românii acoperă cu greu cheltuielile lunare. Veniturile medii lunare per gospodărie sunt de 7504 lei, în timp ce cheltuielile însumează 6514 lei, ceea ce reprezintă peste 85% din venituri.

Daca ne raportăm la o singură persoană din aceeaşi gospodărie, veniturile sunt de aproximativ 3000 de lei, peste 2600 de lei dintre acestea fiind cheltuieli, conform Antena 3.

Conform INS, aproape 35% din cheltuielile de consum se duc pe alimente şi băuturi nealcoolice. Acestea sunt urmate ca mărime de cheltuielile lunare destinate pentru locuință, apă, electricitate, gaze și alți combustibili în valoare de 612 lei pe o gospodărie, cu o pondere în cheltuielile totale de 15,2%.

Îmbrăcămintea și încălțămintea ocupa 8,2% din totalul cheltuielilor, cu o valoare de 332 de lei pe o gospodărie.

Urmează în top băuturile alcoolice, tutunul şi cheltuielile cu transportul. Cel mai puţin se cheltuie pentru educaţie, doar 22 de lei per gospodărie.

scroll to top