Închide

Rochiile prințesei Diana, expuse la Hong Kong înainte de a fi scoase la licitație

Avatar
Hbz Princess Diana Style Index 1567106929

Foto: Getty Images

Timp de citire: 2 minute

Colecția de rochii, pantofi și genți de mână ale Prințesei de Wales face parte dintr-o expoziție de 12 zile într-un mall din Hong Kong, care a fost lansată joi. Ele vor fi apoi expuse în Irlanda în cadrul unei alte expoziții înainte de a fi scoase la licitație pe 27 iunie, potrivit Fashion United.

“Ea făcea o declarație de modă de fiecare dată când se îmbrăca și ieșea pe ușă”, a declarat pentru AFP Martin Nolan, director executiv al casei Julien’s Auctions, cu sediul în California, pentru AFP.

Costumul galben, creat de Catherine Walker, este estimat să ajungă la 50.000 de dolari – o fracțiune din cei 400.000 de dolari pe care se așteaptă să îi aducă la licitație o rochie din tul albastru miezul nopții, ornamentată cu stele.

Diana a purtat acest număr de spectacol, creat de Murray Arbeid, la premiera “Fantoma de la Operă” din 1986 în West End din Londra.

Joi, vizitatorii s-au plimbat prin micul spațiu pop-up, oprindu-se din când în când pentru a citi mai îndeaproape istoria unei ținute.

Amintindu-și de vizita Dianei din 1989, un cumpărător în vârstă pe nume Fung a declarat că străzile din Hong Kong erau pline de oameni care sperau să o vadă pe fermecătoarea regină.

Bărbatul în vârstă de 65 de ani a adăugat că afecțiunea orașului pentru ea a mers dincolo de fanfara obișnuită pentru alți membri ai familiei regale britanice.

“Diana era carismatică, grijulie și dedicată carității. De aceea, mulți locuitori din Hong Kong o respectau”, a spus Fung.

Printre alte obiecte notabile se numără o rochie de seară din mătase și dantelă, creată de Victor Edelstein, precum și o rochie Catherine Walker cu flori roz, pe care Diana a purtat-o în 1991.

Toate piesele sunt “bunuri tangibile și piese de conversație excelente”, a spus Nolan, având în vedere că oamenii încă o consideră pe Diana relevantă la mai bine de două decenii de la moartea ei într-un tragic accident de mașină.

“Oamenii sunt încă îndrăgostiți de Diana ca și cum ar fi fost cu noi astăzi, iar acesta este lucrul uimitor”, a spus el.

Anul trecut, Julien’s Auctions a vândut una dintre rochiile de seară ale Dianei cu 1,14 milioane de dolari, doborând recorduri și demonstrând că interesul colecționarilor a rămas nedisimulat.

Chiar și pentru tânăra generație, Diana se profilează în cultura pop, a declarat Kathleen, o comerciantă digitală în vârstă de 20 de ani, care consideră că acest lucru s-ar putea datora în parte serialului de succes “The Crown” de pe Netflix.

Iar stilul ei ar putea fi din nou în vogă, a declarat ea pentru AFP.

“Leagă moda și istoria”, a spus Kathleen, care și-a dat doar prenumele, despre expoziție.

scroll to top