Închide

Rogojinaru: Retailerii din centrele comerciale ar putea primi ajutor financiar de la guvern

Avatar
shopping mall, store, retail

Fotografie de stevepb pe Pixabay

Timp de citire: 2 minute

Retailerii din marile centre comerciale ar putea beneficia de un ajutor de la stat pentru a-și putea plăti datoriile, potrivit declarației lui Liviu Rogojinaru, secretar de stat în Ministerul Economiei, bugetul alocat pentruu acest proiect fiind de 160 milioane lei.

O asociaţie a profesioniştilor din e-commerce este foarte utilă, iar un alt plan al autorităţilor este crearea unor platforme digitale pentru târguri şi expoziţii, potrivit Agerpres.

Am fi foarte bucuroşi dacă cei care sunt profesionişti în acest domeniu destul de nou în activitatea comercială se vor uni într-o asociaţie profesională în aşa manieră încât să putem să avem o discuţie unitară cu nişte purtători de cuvânt ai industriei. Acum, noi vrem să-i ajutăm pe retaileri să se pună de comun acord cu marile centre comerciale. Îi ajutăm financiar cu 160 de milioane, sper să-mi vină banii, să-şi plătească din datorii. Vrem să-i încurajăm pe cei care fac e-commerce să-şi dezvolte platforme. Ne gândim la minister să facem cinci platforme pentru târguri şi expoziţii în online. De asemenea, pentru cei din e-commerce vrem să găsim o soluţie să participe la târgurile şi expoziţiile internaţionale ca să poată internaţionaliza, să poată să cumpere şi alţii de la noi. Am vrea ca statul să acopere din aceste costuri, a afirmat oficialul MEEMA.

Potrivit reprezentatntului MEEMA, comerţul online este un domeniu important, mare parte dintre retaileri fiind și comerciați online.

“Comerţul este unul dintre principalele domenii în care ne îndreptăm atenţia. Trebuie spus foarte clar: comerţul online este foarte important, pentru că a crescut, este latura frumoasă a necazului prin care trecem. Suntem într-o discuţie continuă cu retailerii, sper să reuşim să le dăm acele ajutoare de care au nevoie. O bună parte dintre retaileri sunt şi comercianţi online, şi-au dezvoltat şi partea de e-commerce. Încercăm să facem cât mai mult posibil ca economia şi România să simtă cât mai puţin loviturile pe care le primim din cauza situaţiei coronavirus. După ce trece această primă “nebunie”, încercăm să găsim o modalitate de a-i ajuta din punct de vedere financiar pe cei care sunt pe partea de e-commerce, la modul că poate vom reuşi să dezvoltăm, cu anul viitor, o platformă naţională. Poate reuşim să dezvoltăm nişte platforme pe diverse domenii de activitate”, a spus Rogojinaru.

scroll to top