Închide

România continuă seria rezultatelor de excepție la Olimpiadele Internaționale

Avatar
physicist, energy, einstein

Fotografie de pasja1000 pe Pixabay

Timp de citire: 3 minute

Elevii români au obţinut patru medalii de aur şi una de argint la Olimpiada Internaţională de Fizică, organizată online de Elveţia şi care a reunit 369 de concurenţi.

”Un alt rezultat excepţional al elevilor români! La Olimpiada Internaţională de Fizică (IPhO2022), echipa României a obţinut un rezultat excepţional, clasându-se pe locul 2 la nivel mondial, fiind de departe cea mai bună echipă din Europa”, a anunţat ministrul, pe Facebook.

A 52-a Olimpiadă Internaţională de Fizică a fost organizată online de Elveţia şi a reunit 369 de concurenţi, potrivit TVR.

Echipa ţării noastre a fost coordonată de profesor dr. Delia Constanţa Davidescu şi de conferenţiar universitar dr. Adrian Dafinei, participarea României fiind susţinută de Ministerul Educaţiei, împreună cu Societatea Română de Fizică.

”Felicit elevii români care au obţinut acest rezultat excepţional: Vlad Ştefan Oros, elev la Liceul “Grigore Moisil” Timişoara – medalie de aur, cel mai bun concurent european; Andrei-Darius Dragomir, elev la Liceul Internaţional de Informatică Bucureşti – medalie de aur; Alexandru Momoiu, elev la Liceul Internaţional de Informatică Bucureşti – medalie de aur; Răzvan-Gabriel Marcu, elev la Liceul Internaţional de Informatică Bucureşti – medalie de aur; George-Cristian Ardeleanu, elev la Liceul Internaţional de Informatică Bucureşti – medalie de argint. Încă o dată, felicitări copiilor şi mulţumiri tuturor celor care au contribuit la această performanţă deosebită!”, a transmis Cîmpeanu.

Pe echipe, rezultatele IPhO2022 arată astfel: Echipa Chinei a obţinut cinci medalii de aur, echipele României şi Coreei de Sud au obţinut câte patru medalii de aur şi una de argint, iar echipa Statelor Unite ale Americii – trei medalii de aur şi două de argint.

Dintre participanţii din ţările europene, echipa Germaniei a obţinut două medalii de aur, două de argint şi una de bronz, echipele din Bulgaria şi din Ungaria – câte o medalie de aur, echipa Vietnamului a câştigat trei medalii de aur, una de argint şi una de bronz. Au mai obţinut câte două medalii de aur echipele din Taiwan, Emiratele Arabe Unite şi India. Echipele din Australia, Singapore, Israel, Kazakhstan, Indonezia, Georgia şi Hong Kong şi-au adjudecat câte o medalie de aur.

După Fizică, Sorin Cîmpeanu, a anunţat, luni, că olimpicii români au obţinut patru medalii şi locul al treilea în lume la Olimpiada Internaţională de Geografie. Doi elevi, unul din Iaşi şi altul din Bucureşti, au obţinut medalii de aur, un elev din Târgu Jiu a obţinut medalia de argint, iar un alt elev din Oradea a obţinut bronzul. În urma acestor rezultate, România a ocupat locul al treilea în lume şi al doilea în Europa.

”Locul 3 in lume la Olimpiada Internaţională de Geografie! După rezultatele remarcabile de la Olimpiadele internationale de Matematica, Fizica şi Chimie,  a venit rândul olimpiadei Internationale de Geografie sa ne facă mândri de rezultatele obţinute de elevii romani. Olimpicii români au cucerit patru medalii şi locul al treilea în lume la a XVIII-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Geografie, competiţie desfăşurată în format online în perioada 12 – 18 iulie, sub patronajul Comitetului Naţional Geografic Francez (CNFG). În urma parcugerii a trei probe de concurs (teoretică, practică şi un test multimedia), Daniel-Nicolae Hanganu (clasa a X-a/Colegiul Naţional Iaşi) şi Radu-Andrei Brădăţeanu (clasa a XI-a/Colegiul Naţional „Sfântul Sava” din Bucureşti) au obţinut medalii de aur, Mihai-Alexandru Bratu (clasa a XI-a/Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu) – o medalie de argint şi Alex-Darius Topai (clasa a XII-a/ Colegiul Naţional „Onisifor Ghibu” din Oradea) – o medalie de bronz”, a transmis Sorin Cîmpeanu, potrivit news.ro.

Ministrul Educaţiei a anunţat că în urma acestor rezultate, România a ocupat locul trei în lume şi locul al doilea în Europa.

”Datorită acestor rezultate, prin agregarea numărului şi valorii medaliilor, lotul României a ocupat poziţia a 3-a în lume şi a doua în Europa, pe primele două poziţii clasându-se Singapore şi Lituania. Din punct de vedere logistic, participarea în sistem online a fost asigurată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi şi a fost precedată de un stagiu intens de pregătire, tot la Iaşi, sub îndrumarea profesorilor Cornelia şi Dorin Fiscutean. La ediţia din acest an s-au înscris 209 elevi din 54 de ţări”, a mai scris Sorin Cîmpeanu.

scroll to top