Închide

România Educată, un eșec. Ministerul Educației, niciun proiect pe fonduri UE depus pentru 2023!

Avatar
Educatie Financiara

Foto: Finance Monthly

Timp de citire: < 1 minut

Ministerul Educației, condus de Ligia Deca, fost consilier prezidențial, nu propune pentru 2023 niciun proiect nou finanțat din fonduri europene, informează Edupedu.ro. Anul viitor, Ministerul Educației primește cel mai mic buget raportat la PIB din istoria recentă. Însă Ligia Deca a susținut că acest buget e unul „acoperitor”.

Fișa de buget aferentă Ministerului Educației, pentru 2023, nu menționează niciun proiect nou finanțat din fonduri europene, pe care această instituție să îl deruleze de anul viitor.

Singurele noi proiecte cu fonduri europene anunțate pentru anul viitor sunt unele derulate la nivel local, de unele inspectorate județene, precum Dâmbovița, Mureș sau Argeș.

Sursa citată mai precizează că documentul nu prevede nimic nou în ceea ce privește obiectivele și strategia ministerului, acestea fiind în mare parte copiate după cele formulate în precedenta fișă bugetară, de când ministru era Sorin Cîmpeanu (PNL).

„România Educată” n-are nici buget, nici lege nouă

Amintim că Ministerul Educației va primi, anul viitor, 2,1% din PIB, cel mai mic buget din istoria recentă a României. Însă ministrul Deca nu pare să aibă o problemă, căci a declarat pentru B1 TV că acest buget „e acoperitor” pentru funcționarea normală a sistemului de învățământ în anul următor, „pe actuala lege”.

Mai mult, proiectul noii Legi a Educației nu va fi gata nici anul acesta, deși ar fi trebuit să ajungă pentru dezbatere și vot în Parlament la începutul toamnei.

„Legile Educaţiei vor fi repuse în transparenţă după dezbaterea publică, în cel mai scurt timp, după sarbatorile de iarnă. Cred că este mai bine ca discuţia să fie purtată într-o perioadă de activitate inclusiv şcolară”, a argumentat Ligia Deca.

scroll to top