Închide

România va cumpăra un batalion de tancuri americane Abrams

Avatar
Abrams Tanc Hepta

Foto: Hepta.ro / Abaca Press / Staff Sgt. True Thao

Timp de citire: < 1 minut

Armata Română va cumpăra un batalion de 54 de tancuri americane Abrams, a anunțat șeful Direcției Generale pentru Armament din Ministerul Apărării, Teodor Incicaș, potrivit Euronews România.

Șeful Direcției Generale pentru Armament din MApN a oferit detalii despre procedură.

„Sunt pe parcursul de a merge spre aprobarea prealabilă a Parlamentului cererile privind achiziția uni batalion de tancuri Abrams. În ceea ce privește acest tanc mă amuz că toate lumea își închipuie că va fi achiziționat un tanc vechi fără să cunoască specificul american de modernizare a tancului”, a spus Teodor Incicaș, citat de Euronews.

Tancul Abrams are în dotare un computer și senzori care îi permit să angajeze ținte la distanțe mari, inclusiv în condiții meteo nefavorabile și indiferent dacă este zi sau noapte. MApN avusese în vedere și tancurile germane Leopard 2.

„Statul Major al Forțelor Terestre a considerat că pentru misiunea brigăzii pe care vrea să o întărească cu acest tip de tanc, Abrams e cel mai bun mijloc și are o unicitate în realizarea misiunilor. Produsul va fi achiziționat printr-o achiziție de tip guvern la guvern”, a explicat Teodor Incicaș.

În acest moment nu se cunoaște costul achiziției de tancuri Abrams.

scroll to top