Închide

România va pierde mult din PNRR. “Nimeni nu va înghiți așa-zisele reforme ale pensiilor speciale!

Avatar
Pnrr Euro

Foto: RomaniaInsider.com

Timp de citire: 2 minute

Deputatul USR Cristian Seidler a vorbit despre banii din PNRR pe care riscă să îi piardă România, marți, pe B1 TV și s-a arătat de părere că oficialii europeni nu vor „înghiți acele așa-zise reforme ale pensiilor speciale, care le păstrează în plată pe toate și nu le aduce la contributivitate nici peste 20 de ani”.

Întrebat despre fondurile reținute din cererea de plată numărul 2, Cristian Seidler a spus:

„Nu doar că n-am îndeplinit două ținte la capitolul Energie – ținte, atenție, asumate de domnul Virgil Popescu. Am vorbit cu domnul Ghinea și mi-a spus, la Energie, domnul Virgil Popescu a pus ce a dorit dânsul și mi-a spus, astea le facem lejer. Domnul Virgil Popescu a și scris partea aia de PNRR, a avut șansa politică să fie și la implementare. Iată, domnul Virgil Popescu n-a fost în stare să facă acel lucru, drept dovadă a primit premiu președinția Comisiei de Mediu din Camera Deputaților”.

România are decizia aceasta cu vreo șase luni întârziere – și nu pentru că Comisia nu i-ar fi răspuns României, ci pentru că România nu a îndeplinit o mulțime de alte jaloane la timp și a tot tras de timp. România s-a angajat ca până în martie 2023 să depună cererea de plată numărul 3. Nu am depus-o încă nici acum”, a adăugat deputatul USR.

„Cererea de plată numărul 2 și penalizarea de 53 de milioane de euro este nimica toată față de întârzierea depunerii cererii de plată numărul 3. Presupunând că se aprobă tot, acolo penalizarea va fi de ordinul sutelor de milioane de euro, din păcate, pentru România, pe o analiză curentă care spunea că aproximativ 30% din jaloanele pentru cererea de plată numărul 3 încă nu sunt îndeplinite, ei bine, dacă România o mai măcăie așa mult, puținii bani, dacă vreunul, din cererea de plată numărul 3 nu vor mai intra în 2023 în România, ce înseamnă că pierdem din planificare câteva miliarde de euro pentru 2023”, a continuat el.

Întrebat dacă se poate spune că România pierde cu siguranță 6 miliarde de euro dacă nu depune cererile 3 și 4 în 2023, Cristian Seidler a confirmat și a spus:

„Și nu e de parcă îi pierdem anul acesta, dar sigur îi primim la anul. Nu așa funcționează! Nu îi mai primim anul acesta cu siguranță și nu știm câți dintre ei mai primim la anul, pentru că nimeni nu va înghiți acele așa-zise reforme ale pensiilor speciale, care le păstrează în plată pe toate și nu le aduce la contributivitate nici peste 20 de ani”.

scroll to top