Închide

Rusia caută soluții la sancțiunile alimentare ale Occidentului și își creează propria… găină

Avatar
Smena 2 Gaina Ruseasca

Statul român așteptând ca IMM-urile să dea rezultate. Foto: poultruworld.com

Timp de citire: < 1 minut

Rusia îşi lansează propria găină pe care o va numi „Smena 9”. Ministerul Agriculturii și Ministerul Transporturilor de la Moscova au anunțat că vor fi implementate noi măsuri pentru importul de ouă de incubație în Rusia, grav afectat de sancţiunile pe care UE le-a impus Rusiei.

Ministrul Agriculturii Dmitri Patrușev a anunţat că „sarcina principală a fost prevenirea scăderii ofertei de ouă pentru incubație”.

„Lucrăm, împreună cu Ministerul Transporturilor, la rute logistice alternative”, a precizat Dmitri Patrușev.

Ministrul rus al Agriculturii a explicat că Serviciul de Supraveghere Veterinară și Fitosanitară al Rusiei încearcă să identifice acele țări din care să poată importa „produse pentru reproducție”. Patrușev a anunțat, totodată, că

„am elaborat, împreună cu Ministerul Educației și Științei, și propuneri pentru lansarea promptă a găinilor autohtone de carne ‘Smena 9’”. O scrisoare în acest sens a fost trimisă premierului rus”.

El a precizat, totodată, că autoritățile și companiile rusești caută înlocuitori pentru furnizorii străini de ambalaje alimentare, mai cu seamă pentru produsele lactate și alimente pentru copii.

„În ceea ce privește produsele lactate și alimentele pentru copii, aș dori să remarc următoarele: pentru a menține stabilitatea pe acest segment, împreună cu mediul de afaceri și Ministerul Industriei și Comerțului, căutăm oportunități de înlocuire a furnizorilor străini de ambalaje”,

a precizat Dmitri Patrușev potrivit Interfax.

scroll to top