Închide

Rusia își pune la zid fostul vice-guvernator al Băncii Centrale, desemnându-l “agent străin”

Avatar
Kremlin Rusia

Foto: https://news.uchicago.edu/

Timp de citire: < 1 minut

Ministerul de Interne al Rusiei l-a plasat pe Serghei Aleksaşenko, fost guvernator adjunct al Băncii Rusiei şi ministru adjunct al Finanţelor, pe lista sa de persoane urmărite, au informat sâmbătă agenţiile de presă de stat ruse TASS şi RIA, citate de Reuters.

Aleksaşenko, care a criticat războiul Rusiei în Ucraina, trăieşte în exil în Statele Unite, după ce a intrat în conflict cu guvernul preşedintelui Vladimir Putin, şi fusese deja desemnat ”agent străin”.

TASS a relatat că Aleksaşenko a fost adăugat pe lista de persoane urmărite a Ministerului de Interne pentru o acuzaţie penală nespecificată.

Reuters nu a putut accesa imediat baza de date generală a ministerului.

Aleksaşenko a declarat pentru Reuters că intrarea sa în baza de date nu s-a schimbat în niciun fel în ultimii cinci ani.

Parlamentarul rus Vasili Piskarev a declarat săptămâna aceasta că Aleksaşenko şi Serghei Guriev, profesor de economie la Sciences Po din Franţa, au participat la elaborarea sancţiunilor împotriva Rusiei prin implicarea lor în grupul internaţional de lucru al Universităţii Stanford privind sancţiunile ruseşti.

Piskarev, care conduce comisia Parlamentului pentru investigarea ingerinţei statelor străine în afacerile interne ale Rusiei, i-a acuzat pe cei doi economişti de trădare de stat.

scroll to top