Închide

Rusia sporește exporturile de motorină către America Latină în urma embargoul european

Avatar
tanker ship, vlcc vessel, oil industry

Fotografie de Capt-M pe Pixabay

Timp de citire: < 1 minut

Rusia şi-a mărit exporturile de motorină către Brazilia şi alte părţi ale Americii Latine, în urma embargoului asupra livrărilor către Europa, potrivit traderilor şi datelor Refinitiv Eikon, transmite Reuters.

Rusia a fost mult timp principalul furnizor de motorină pentru Europa, unde rafinăriile nu produc suficient combustibil pentru a satisface cererea internă pentru maşinile diesel.

Dar un embargo complet al UE asupra produselor petroliere ruseşti începând cu 5 februarie a deturnat exporturile ruseşti de motorină către Asia, Africa, Orientul Mijlociu şi încărcările STS.

Luna trecută, Rusia a trimis, de asemenea, peste 580.000 de tone de motorină în America Latină şi de Sud, aproape 440.000 de tone din aceste volume îndreptându-se către Brazilia, alte 140.000 de tone fiind destinate Panama, Uruguay şi Cuba, au arătat datele Refinitiv.

În total, livrările de motorină din porturile controlate de Rusia către Brazilia au totalizat 663.000 de tone în perioada ianuarie-martie 2023, după 74.000 de tone pentru întregul an 2022, potrivit datelor Refinitiv.

scroll to top