Închide

Rușii fac coadă la magazinele H&M, pentru lichidările de stoc înainte de a se retrage

Avatar
woman facing H&M store during daytime

Fotografie de Naganath Chiluveru pe Unsplash

Timp de citire: < 1 minut

Sancțiunile occidentale în acțiune pe piața de retail: ruşii au făcut coadă marţi la mall-urile din Moscova, aşteptând să intre în magazinele H&M, în condiţiile în care retailerul suedez şi-a deschis porţile ultima dată pentru lichidarea de stoc, înainte de a pleca de pe piaţa rusească, transmite agenția Reuters.

Mai multe mărci occidentale şi-au suspendat operaţiunile în Rusia după ce Moscova a invadat Ucraina la 24 februarie, iar H&M, IKEA şi Nike se numără printre companiile care au anunţat că intenţionează să se retragă complet de pe piaţa rusească.

“Stăm la coadă pentru că urmează să se închidă. Am de gând să cumpăr orice găsesc”, spune Irina, unul dintre clienţii care aşteptau să intre în magazin.

“Din păcate, motivul pentru care se întâmplă toate astea este îngrozitor. Orice altceva nu are importanţă, inclusiv cum ne vom descurca fără H&M”, spune şi Ekaterina, un alt client.

Retailerul de mobilă IKEA permite numai vânzările online în Rusia, însă H&M a optat pentru revenirea fizică a clienţilor în magazine. Plecarea din Rusia, a şasea cea mai importantă piaţă pentru H&M, ar urma să coste compania suedeză aproximativ 200 de milioane de dolari şi va afecta 6.000 de angajaţi.

Luna trecută, un purtător de cuvânt a anunţat că H&M îşi va redeschide, temporar, magazinele în luna august pentru a vinde stocurile rămase în Rusia. H&M, al doilea mare retailer mondial de fashion, are 170 de magazine în Rusia pe care le operează în mod direct.

scroll to top