Închide

Samsung investește 280 mil. $ într-un centru de cercetare pentru ambalarea cipurilor în Japonia

Avatar
Samsung A51 smartphone with box

Fotografie de Ravi Sharma pe Unsplash

Timp de citire: < 1 minut

Compania sud-coreeană Samsung Electronics va investi aproximativ 40 de miliarde de yeni (280 de milioane de dolari) pe o perioadă de cinci ani într-o instalație de cercetare în domeniul ambalării avansate a cipurilor pe care o va înființa în Japonia, potrivit unui anunț făcut de orașul Yokohama, transmite Reuters.

Reuters a relatat în martie că Samsung are în vedere înființarea unei facilități de ambalare în prefectura Kanagawa, unde are deja un centru de cercetare și dezvoltare, pentru a aprofunda legăturile cu producătorii japonezi de echipamente și materiale pentru fabricarea cipurilor.

Ministerul japonez al Industriei a declarat că va oferi Samsung subvenții în valoare de până la 20 de miliarde de yeni, în încercarea de a sprijini revitalizarea producției naționale de cipuri.

Investiția Samsung vine într-un moment de relaxare a tensiunilor dintre Coreea de Sud și Japonia, în timp ce Statele Unite încurajează aliații să colaboreze pentru a contracara creșterea puterii tehnologice a Chinei.

Producătorul de cipuri a început să-și consolideze departamentul de ambalare avansată a cipurilor anul trecut. Companiile se întrec în a dezvolta tehnici avansate de ambalare, care implică combinarea componentelor într-un singur pachet pentru a îmbunătăți performanța generală a cipului.

Facilitatea japoneză va permite Samsung să își consolideze poziția de lider în domeniul cipurilor și să se asocieze cu companiile legate de ambalare cu sediul în Yokohama, a declarat șeful departamentului de cipuri al Samsung, Kyung Kye-hyun, în anunțul făcut în oraș.

scroll to top