Închide

Săptămâna aceasta marchează cel mai mare succes de box-office cinematografic din era COVID-19

Avatar
Godzilla Vs Kong

Sursa foto: Facebook/Godzilla vs. Kong.

Blockbuster-ul ”Godzilla vs. Kong” a adunat 9,6 milioane de dolari în weekend-ul de deschidere, marcând cel mai bun debut pentru un film lansat în cinematografe în timpul crizei sanitare determinate de pandemie și aducând niscaiva speranță pentru industria cinematografelor, devastată de pandemie, anunță CNBC.

Filmul produs de Warner Bros. a fost proiectat în premieră miercuri în 2.409 de locații, aria urmând să se extindă până vineri la 3.064 de locații. Alte 500 de săli vor fi deschise pentru weekend-ul care urmează de către operatorul american de profil Regal, după ce și-au pus lacătele pe uși în octombrie, când compania a închis sălile din motive epidemiologice.

Weekend-ul trecut, aproximativ 3.066 de săli de cinema erau deschise în America de Nord, potrivit datelor Comscore, puțin sub numărul sălilor care erau deschise în septembrie anul trecut – 3.469 -, care a reprezentat cel mai mare număr de săli de cinema deschise de la începutul pandemiei.

Pe măsură ce ratele de vaccinare a populației continuă să crească, iar marile studiouri de producție vor lansa blockbuster-urile anunțate, operatorii de săli de cinema din America speră că vor putea deschide mai multe săli și vor fi ridicate și restricțiile de capacitate. În prezent, majoritatea sălilor din Statele Unite au primit permisiunea de a funcționa la o capacitate de cel mult 50%.

În weekend-ul trecut, ”Godzilla vs. Kong” a fost lansat la nivel internațional, ceea ce a adus 121 de milioane de dolari la box-office-ul global al filmului, înaintea premierei de miercuri de pe piața americană. Aproximativ 70 de milioane de dolari au fost aduși din China, unde sălile de cinematograf sunt deschise la 75% din capacitate.

scroll to top