Închide

Schimbare de orientare | Ikea cumpără cu jumătate de miliard de $ un spațiu extrem de circulat

Avatar
Ikea Top Shop

Foto: Bloomberg

Timp de citire: 2 minute

Anunț de ultim moment de pe piața imobiliară britanică. Retailerul suedez Ikea cumpără fostul magazin Topshop din Oxford Circus, una dintre cele mai aglomerate artere de vânzare cu amănuntul din Europa. Tranzacția pare a trăda schimbarea de orientare a gigantului suedez de mobilier care pare a se extinde mai nou în centrele orașelor pentru a câștiga clienți urbani, anunța de puțin timp Bloomberg.

Ingka Investments, divizia de proprietăți a Ikea, a declarat că grupul a fost de acord să achiziționeze clădirea cu șapte etaje de la 214 Oxford Street din Londra pentru 378 de milioane de lire sterline (522 de milioane de dolari). Locația, devenită celebră atunci când supermodelul Kate Moss a oprit traficul, pozând în vitrină pentru a lansa o colecție de îmbrăcăminte în 2007, va găzdui unul dintre magazinele mai mici Ikea.

Noul format vizează cumpărătorii mai puțin capabili să călătorească în magazinele mari, de la marginea orașelor, centre datorită cărora este cunoscută Ikea.

Clădirea găzduiește și alte mărci de vânzare cu amănuntul, cum ar fi Nike Town și VANS.

Decizia de a cumpăra proprietatea confirmă încrederea Ikea în viitorul pieței imobiliare din Londra, a declarat Krister Mattsson, directorul general al Ingka Investments, într-o declarație transmisă marți prin e-mail celor de la Bloomberg.

„Asigurarea proprietăților în locații privilegiate în loc de închiriere va păstra valoarea lor pe termen lung.”, spune Mattsson.

Clădirea Topshop a devenit disponibilă după ce compania-mamă a mărcii de modă, Arcadia — controlată de Philip Green — a intrat în procedură de insolvență anul trecut.

Alți comercianți cu amănuntul au dat faliment sau au eliberat unități de pe Oxford Street pe fondul pandemiei, deși traficul a revenit după încheierea blocajelor în Anglia.

Ikea va finaliza achiziția de la Oxford Circus în ianuarie și intenționează să deschidă magazinul în 2023, oferind o gamă completă de mobilier pentru casă de cumpărat pe loc sau pentru livrare la domiciliu.

Un alt magazin Ikea de format mai mic se va deschide în Hammersmith, West London, tot în Marea Britanie, în următoarele câteva luni.

scroll to top