Închide

Schimbare în topul celor mai bogate femei din lume, după un divorț celebru

Avatar
chest, treasure, pirate

Fotografie de terimakasih0 pe Pixabay

Timp de citire: 2 minute

Mackenzie Scott, fosta soție a lui Jeff Bezos, fondatorul Amazon, a devenit cea mai bogată femeie din lume, cu o avere netă de 68 de miliarde de dolari, potrivit indicelui Bloomberg Billionaire.

Scott a depășit-o în clasament pe Françoise Bettencourt Meyers, una dintre moștenitoarele imperiului L’Oréal, care controlează 33% din cel mai mare producător de produse cosmetice din lume, având o avere netă de ”doar” 66,8 miliarde de dolari, potrivit Bloomberg.

Jeff Bezos și Mackenzie Scott au divorțat în 2019. În urma divorțului, Scott a câștigat milioane de acțiuni ale Amazon în valoare de aproximativ 38 de miliarde de dolari, la acea dată, însă între timp valoarea companiei aproape s-a dublat.

Într-o postare din iulie de pe blogul său, Scott a anunțat că a donat 1,7 miliarde de dolari din averea sa în ultimele 12 luni, pentru mai multe cauze, printre care egalitatea rasială, drepturile persoanelor LGBTQ, sănătatea publică și lupta împotriva schimbărilor climatice. Potrivit Business Insider, până la sfârșitul aceleiași săptămâni, Scott și-a recuperat suma donată după ce valoarea acțiunilor sale la Amazon a crescut.

În 2019, Scott s-a implicat activ și în inițiativa ”Giving Pledge”, care îi încurajează cei mai bogați oameni din lume să doneze o parte din averea lor pentru acte de caritate.

Scott figurează în lista celor mai bogați oameni din lume pe locul 12, topul fiind condus de fostul său soț, urmat de Bill Gates de la Microsoft, Elon Musk de la Tesla și Mark Zuckerberg de la Facebook. Toți cei plasați înaintea sa în clasament sunt americani, cu excepția francezului Bernard Arnault (LVMH, Christian Dior) și a indianului Mukesh Ambani, proprietarul conglomeratului Reliance Industries, cu afaceri în energie, petrochimie, industria textilă, minerit, comerțul cu amănuntul, media și telecomunicații.

scroll to top