Închide

Schimbare pe piața auto europeană: Daimler devine Mercedes-Benz Group, începând cu 1 februarie

Avatar
car, vehicle, luxury

Fotografie de Lakeblog pe Pixabay

Timp de citire: < 1 minut

Începând cu 1 februarie, Daimler AG a devenit Mercedes-Benz Group AG în urma debutului de succes pe piața bursieră a Daimler Truck, astfel încât accentul reînnoit al grupului asupra afacerii auto este subliniat cu un nou nume, potrivit JustAuto.

Marca Mercedes-Benz a fost creată în 1926, când companiile predecesoare ale lui Carl Benz și Gottlieb Daimler au fuzionat.

În urma schimbării numelui, simbolului bursier al producătorului auto s-a schimbat din DAI în MBG, iar acțiunile vor rămâne listate pe indicele bursier DAX al Germaniei.

„Redenumirea… subliniază focalizarea noastră strategică reînnoită. Procedând astfel, dorim să clarificăm unde vedem nucleul companiei noastre – construirea celor mai dezirabile mașini din lume. Starul Mercedes a fost întotdeauna o promisiune pentru viitor: schimbarea prezentului pentru a-l îmbunătăți. Dorim să continuăm această moștenire a fondatorilor noștri, luând conducerea în domeniul mobilității electrice și al software-ului pentru vehicule”, a declarat președintele Ola Kaellenius.

Daimler Mobility AG a fost redenumită Mercedes-Benz Mobility AG, oferind cumpărătorilor de autoturisme și furgonete M-B finanțare, leasing și asigurare, plus produse de închiriere și abonament, management de flotă și servicii digitale de taxare și plată.

„Realierea istorică” a producătorului auto a început anul trecut și a fost aprobată de acționari cu o majoritate covârșitoare. La 10 decembrie 2021, Daimler Truck Holding a fost lansată în calitate de companie independentă la Bursa de Valori din Frankfurt, lăsând noul Grup Mercedes-Benz să se concentreze asupra mărcilor de autoturisme și autoutilitare.

Grupul Mercedes-Benz deține în continuare un pachet minoritar de 35% în Daimler Truck și, din acesta, aproximativ 5% este deținut în activele sale de pensii.

scroll to top