Închide

Școală online? Spania a găsit o alternativă mai agreabilă și mai sănătoasă pentru elevi

Avatar
C03337b8 Ac30 40f9 8a86 220d08e86cbf

foto: REUTERS/Nacho Doce

Timp de citire: 2 minute

Conducătorii sistemului educaţional din Spania caută soluţii pentru a elimina presiunea psihologică exercitată asupra elevilor de studiul online. Şi au găsit o variantă pe care o consideră mai bună: lecţiile pe plajă.

Cursuri pe plajă sună de vis? După un an de învățământ online, o școală din regiunea spaniolă Murcia face exact asta, încercând să combine aerul curat cu un nou mod de predare.

Ideea le-a venit cadrelor didactice după ce au constatat că elevii s-au săturat de atâta școală online și și-ar dori să revină la cursuri față în față, relatează Reuters.

Cum la interior școlile nu sunt deschise și vremea e din ce în ce mai bună, soluția orelor pe malul mării nu a fost departe, spre bucuria celor mici.

Cursurile fac parte dintr-un proiect mai amplu, cunoscut sub numele de “Aire Limpio” (Aer Curat), care își propune să creeze o calitate mai bună a aerului pentru copii în timpul pandemiei COVID-19, inclusiv prin lecții în aer liber.

709b3825 3c54 4795 A5dd 0d2b5968d417
foto: REUTERS/Nacho Doce

Copiii școlii “Felix Rodriguez de la Fuente” au vârste cuprinse între 3 și 12 ani, poartă mască și sunt împărțiți în bule bine distanțate pe malul nisipos al Playa de los Nietos (Plaja nepoților). Ei se rotesc în module de câte 20 de minute și fac diverse activități, de la muzică la limba engleză. Până în prezent nu au fost raportate cazuri de coronavirus.

„Este sigur, copiii se distrează foarte bine”, spune profesorul de engleză Juan Francisco Martinez. „Nu vor uita ce învață aici.”

Cursurile încep la ora opt și pe lângă programa școlară se predau și materii surpriză, spre încântarea copiilor: comunitatea locală îi învață istorie îmbrăcându-se în costume romane, iar pescarii din zonă le arată copiilor cum să întindă plasele și să își procure cina.

scroll to top