Închide

Companiile low-cost, sub lupa guvernului: sunt legale taxele percepute pentru bagajele de mână?

Avatar
window seat

Fotografie de Alexander Schimmeck pe Unsplash

Timp de citire: 2 minute

Guvernul spaniol a lansat o investigație asupra unui număr de șapte companii aeriene low-cost cu privire la tarifele percepute clienților acestora pentru bagajele de mână și pentru alegerea locurilor în avion, precum și pentru modul în care companiile își fac publicitate pe motoarele de căutare specializate, prin anunțarea unor prețuri la bilete scăzute artificial, omițând costurile suplimentare cvasi-obligatorii, a anunțat miercuri Ministerul Consumului de la Madrid, citat de cotidianul spaniol El Periódico.

Potrivit sursei citate, ancheta va trebui să clarifice dacă suprataxarea călătorilor pentru anumite servicii, precum accesul cu bagaj de mână, este ”abuzivă” și ”nedreaptă” sau nu, în condițiile în care acest serviciu este, îndeobște, subînțeles.

Ministerul Consumului, condus de Alberto Garzón, lansează astfel o procedură care amenință cu sancțiuni care ar putea atinge ordinul unor milioane de euro companiile low-cost, pentru practici care sunt de obicei foarte criticate de călători.

Potrivit unei legi spaniole intrate în vigoare anul trecut, Ministerul Consumului are dreptul direct de a impune sancțiuni companiilor care încalcă legislația privind protecția consumatorilor, acestea putând să ajungă la de 4 până la de 6 ori cuantumul profitului obținut prin practicile considerate ilicite. Dacă se confirmă că aceste practici sunt răspândite la nivelul UE, sancțiunea poate ajunge la 4% din cifra de afaceri a companiei.

Ministerul nu a făcut publică lista companiilor incluse în anchetă, invocând nevoia de prudență, întrucât procesul abia a fost declanșat.

”Companiile investigate dețin, în ansamblu, o cotă de piață de peste 30% atât în ​​interiorul, cât și în afara Europei, motiv pentru care au un impact asupra a milioane de pasageri”, indică ministerul.

Asociația de consumatori Facua, care a depus numeroase plângeri în numele consumatorilor pe aceste teme, menționează printre companiile împotriva cărora au fost făcute reclamații pe Ryanair, Vueling, easyJet, Volotea, Eurowings și Wizzair.

”Legea privind controlul traficului aerian prevede că transportatorul aerian este «obligat să transporte în cabină obiectele și pachetele pe care pasagerul le poartă ca bagaj de mână, în mod gratuit»”, susține asociația Facua.

Subdirecția Generală de Inspecție și Proceduri Sancționatorii din cadrul ministerului investighează posibila ilegalitate a practicilor acestor companii aeriene prin care percep costuri suplimentare pentru servicii care sunt îndeobște considerate necesare, subînțelese și, în unele cazuri, esențiale, pentru călători.

”Ministerul Consumului, sub noile sale puteri de sancționare împotriva fraudelor masive, studiază dacă acest tip de practici comerciale ale companiilor low-cost sunt abuzive sau neloiale și dacă, în general, contravin reglementărilor în vigoare privind protecția consumatorilor”, arată ministerul, într-un comunicat.

În paralel, Ministerul investighează și dacă aceste companii dezvoltă practici aflate sub incidența concurenței neloiale, prin segmentarea prețurilor în așa fel încât călătorii să nu fie informați, în mod clar și fără dubiu, asupra tarifului final pe care trebuie să îl achite, în scopul obținerii de poziții privilegiate în motoarele de căutare și în comparatoarele de tarife online.

În ultimii ani, tot mai multe companii aeriene au început să perceapă taxe pentru transportul bagajelor de mână, fiind acceptate în mod gratuit doar o geantă de mână de dimensiuni mici.

În 2019, autoritatea italiană de concurență a aplicat o amendă de 3 milioane de euro pentru compania Ryanair și o alta de 1 milion de euro pentru Wizzair, pentru motive asemănătoare, însă sancțiunile au fost anulate de instanță.

scroll to top